CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.15 0 0 2102
Kedves LB!

> Miért kéne ahhoz hozzátennem bármit is akármihez, hogy véleményt mondhassak róla?
> Szidhatom pl. a kétütemü Trabantot a levegőszennyezésért, - amellett, hogy tudom: keveset >fogyaszt - pedig nem vettem rész a tervezésében.

Ez nem volt igazan jo hasonlat, mert egy viszonylag egyszeru dolgot hasonlitottal ossze egy rettentoen komplex es osszetett jelenseghalmazzal. Pl. ha azt mondod hogy utalod a zellert, mert keseru es megnoveli a belgazodat, akkor en hiaba is probalnalak meggyozni, hogy ennek ellenere szeresd, mert a zeller keves tulajdonsagabol neked zomeben a negativok jutottak ki.

Ha viszont egy hatalmas, rengeteg tulajdonsaggal rendelkezo valamibol Te csak a negativakat latod, akkor az emberben (bennem) felmerul, hogy a hozzaallasoddal lehet a problema. Ami vegul is nekem nem problema, mert nem nekem kell egyutt elni vele. Az en Amerikam, ha nem is tejjel-mezzel folyo Kanaan, de azert egy sokkal pozitivabb hely mint a Tied. De tiszteletben tartom a Te erzeseidet es eszem agaban sincs meggyozni Teged az ellenkezojerol! :-)

Csilla

Előzmény: Leples Bitang (2098)