DECKARD Creative Commons License 2001.01.15 0 0 151
Hagyd a fenébe Zero, ha volt is saját (önálló, ebben a kérdésben befolyásolatlan) véleménye az már a múlté. Most már TÉNYLEG szereti a Nagy Testvért...

Csak két gondolat: az MLM jellegű üzlet a már kiépült személyes bizalmi viszonyt használja fel egy termék értékesítésére (ezt használja a termék iránti bizalom kiépítésére). Ez roppant előnyös megoldás, mivel nem kell kiépíteni, amire akár az ügynöki rendszerben, akár a hagyományos kereskedelemben roppant kevés az idő (esetleg a termék iránti bizalom direkt módon pl. reklám útján kialakított). A hátránya, a személyes bizalmi viszonyt leamortizálhatja (SZVSZ ez számomra elfogadhatatlan). Mellesleg működik a kognitív disszonancia is, lévén a termék igen drága, tehát nem ismerhetem be, hogy semmivel sem jobb mint az olcsóbb, tehát mélyebben hiszek benne, s ezért akár tovább is ajánlom (ajánlott irodalom: E. Aaronson: Társas lény).
A pszichológiája piszkosul ki van találva, (valószínűleg az elmult 25-30 és kereskedelmi pszichológiai fejlődésére alapozva), piszkosul manipulatív, egyébként Yag összes szövege (és az általam olvasott kézikönyvek (AMWAY))is ettől bűzlenek. Azt nem kétlem, hogy egy szűk rétegnek ez a meló bejöhet, de az, hogy ezzel bárki nagy pénzt csinálhat, az egyszerűen hazugság (egy bizonyos típust keres a rendszer, s ezért van, hogy a sikeresebbje tökegyforma). Egyébként ez a típus engem személy szerint taszít, úgyhogy az én baráti körömben ez aligha lenne sikeres.

Piramisjáték és MLM...
Nekem úgy tűnik, hogy a lényeg az eladásból szerezehető és hálózatépítésből származó jövedelem ARÁNYA a döntő. A skála egyik oldalán a klasszikus ügynöki rendszer a másik végén a piramisjáték áll. Az MLM rendszerek valahol a kettő között.

deckard

Előzmény: John Zero (107)