Én azért megvédeném a 147-et.
Nekem nagyon tetszett ez az autó, és bár méretei jóval kissebbek a 155-nél, mégis azt mondom, hogy a kategóriájában nem kell szégyenkeznie. Az 1.6-os motor tényleg nem csinál versenyautót a 147-ből, de melyik másik hasonló kategóriájú, és motorizáltségú autó az? Akinek több lóerő kell az vegye meg a 2.0 literes változatot 155 LE-vel, biztos nem fog csalódni. ( Nem a Selespeed-re gondoltam ). Az autó csomagterének tervezésekor szerintem egyik autógyártó sem gondol arra hogy egy bazi nagy subwoofer mellett még egy sátortábornak is el kell férnie. Persze ettől függetlenül tény hogy nem kategória vezető a csomagtér mérete, de szerintem egy ekkora autóhoz képest elégséges. A 156-ot sem a bazi nagy csomag tere miatt veszik !
A 147-es egy nagyon igényesen kialakított compakt autó, amit szerintem nagyon lehet szeretni, és karaktere miatt összetéveszthetetlen jelenség az utakon. A 4.070.000 Ft-os vételár csak akkor tünik magasnak, ha nem vagyunk tisztában azzal, mit is kapunk a pénzénkért, mit is takar az a minimális felszereltségi szint, ami így megnyoja az árat.
Hozzáteszem egy 1.6-os 100 LE-s Astra, vagy Golf, hasonló felszereltséggel drágább mint a 147 !!!