OFF
Sajnos (?) a HTML-szabvány kimondja, hogy az egymást követ? szóközök, enterek egy üres karakternek tartandók. Az Index viszont a HTML-es táblázatformázásokat lenyeli. Nem tudok jó megoldást. (Talán a
...
tageket nem nyeli le, és akkor a szóközölés menni fog.)
ON
0. "Kell, hogy a változatoknak a szg-es közvélemény és a varietas delectat elvén túl más oka is legyen." Én úgy tudom, hogy nincs más oka, de Ádámot kell kérdezni, mert ô ott volt, amikor errôl döntöttek.
1. A
debilis persze, hogy nem tartozik ide. Ezt a gyujtést régebben csináltam, és akkor is kiderült utána. Bocs.
2. Nekem is az az érzésem, hogy szófüggô (miért is ne lehetne az), tehát a latin idôtartam- és hangsúlyviszonyok kellene, hogy meghatározzák, de errôl senkit nem tudtam meginterjúvolni.
3. Nem hiszem. Vesd össze az -ábilis végsuekkel, azok mind hosszúak. Szerintem inkább az angol kavar be, mert ott az -able és az -ible más hangsúlymintákat hoz létre -- ha jól tudom. (Ezt persze okozhatja az is, hogy a latinban is így volt. Ezt szeretném valaki kompetenstôl megtudni. Kérdeztem én már latin szakot végzettôl is errôl, de azt mondta, fogalma nincs róla. :-()()( )
4. Van még A magyar nyelv értelmezô szótárában is néhány, de azok mind rövid i-sek:
horribilis, inkompatibilis, labilis, plauzibilis, posszibilis, és ott van még a
rentábilis, spektábilis.