diffi
2001.01.11
|
|
0 0
1639
|
T. Mindenki!
Először is BUÉK mundenkinek, + 1-2 szép óra.
Fargónak:
Nekem van kvarc, és automata kronográfom is. Az automata napi 10-12 mp-et siet, de ez ahogy bejáródik - mondta az eladó -csökkenni fog. Egyébként ez egy Sinn, ami Frankfurti Swiss Made. Ugyanilyen tapasztalataim vannak a Fortissal is. A szerkezetek ugyanolyanok, ugyanúgy beszabályozhatók kronométerpontosságúra, mint Breitlingek. A Breitlingek (főleg a Chronomat)ellenben - szerintem - szebbek, a lünettjük is jobban használható, és több funkciója is van. Mindazonáltal a Fortisnak a duplájába, a Sinnek pedig a 4X-be kerülnek. Én még eddig nem tudtam rászánni ennyit. Mikor az első automatát megvettem, nekem is inkább a laposabb kvarc modellek tetszettek. Ma már az a furcsa, ha egy órának nincs meg az átmérőjéhez - mostani véleményem szerint - arányos vastagsága. A vastagság egyébként nem csak az óraszerkezet építési magasságából fakad. Ez mechanikus órák esetében többnyire 7-8 mm, kvarcnál 3-4 mm, hanem a strapabíróságából is. A 300 m-ig vízálló, ütésálló,zafírüveges, és mágnesálló (időnként kettős hátlapú) órát lehetetlen megcsinálni anélkül, hogy elegendő mennyiségű "anyagot" ne vinnének az óratokba.
A vastagság, és viszonylagos pontatlanság, és nagyobb tömeg ellenére is én inkább mechanikus, rozsdamentes, és zafíüveges párti vagyok. Szerintem érdemes ezzel a néhány apró kellemetlenséggel megbarátkozni.
Üdv,
Diffi |
|