Helló!
Én is lereagálnám magam, ha szabad.
"Az ellenzék első számú célja, hogy bíráljon"
Hát, ha úgy gondoljátok, hogy a ti véleményetek annyira bölcs, átgondolt, inteligencs, és baby-szuper-mega-plusz, hogy ítélet legyen... meg hogy bíráskodni... ???
"a második számú, hogy más szempontból gondolja át ugyanazokat a
dolgokat, amelyeket a "többség" csak egyetlen szempontból tud megközelíteni"
Szerintem mindenki a maga-módján közelíti meg, és ez itt tudtommal egy Ákos fórum... Tudod, mindenki a maga utcájában van többségben. :) Apropó, van úgy hogy a többség azért többség, mert van néhány kevesebb, aki nem bírja elviselni, hogy kevesen vannak.
"végül a harmadik számú célja, hogy vitára késztessen"
Szerintem a dolgokat megvitatni kell, nem vitatkozni. Helyesebben, nem egymás véleményét vitatni, hanem a vita tárgyát. ...és a meddő vitának nincs értelme, ezért ne akarj rajongókkal vitázni, és mivel withe már kijelentette, hogy ő szeretne kitartani a véleménye mellett, ő sem alkalmas erre, mer' ugye ami nem hajlik, az törik (vagy nem törik). Különben is, nem válaszolt a hozzá fűzött kérdésekre.
"Amúgy pedig - ettől teljesen függetlenül - mindenkinek joga van a véleményéhez, de ha erre
sértődéssel kívánsz reagálni, az már a te gondod."
Ja, ez így vagyon megírva a nagykönyben. Igaz. Ezt a "kisebbség" is tartsa észben.
Sőt ki kell egészíteni: Mindenkinek joga van a véleményéhez, de tartsa tiszteletben a másikét is.
Szerintem nem is sértődött meg, csak nem érti a dolgot, hogy mér' van.
Üdv,
Oberic