Kedves Szemdoktor Kolléga! :)
Elnézésedet kérem a hosszú várakoztatásért, remélem még most is aktuálisak a kérdéseid.
1/ Minden kontrollvizsgálat alkalmával pontos és érthető utasítást adnak-e a szemcseppek használatáról ?
Igen, szóban és írásban is, ráadásul azt is elmondják, hogy melyiket miért kell használni.
2/ Minden kontroll alkalmával pontosan rögzítik-e, hogy mennyi idő mulva kell újra menned, vagy rád bízzák ?
A doki pontosan megmondja, hogy hány hét múlva menjek vissza, a pontos időpontot a pultnál kell megbeszélni. Ott viszont figyelni kell nagyon ... egyszer majd' 10 nappal későbbre adtak volna időpontot, ha nem számolok utána, hogy az hány nap.
3/ Elmondják-e milyen esetben kell haladéktalanul jelentkezned, a megbeszélt időponttól függetlenül ?
Igen. Mondtak már olyat pl., hogy ha visszaromlani érzem a szemem, akkor menjek azonnal, ne várjak a megbeszélt időpontig, és adnak erősebb szemcseppet. Az Ultracortenol-ról is elmondták, hogy szemnyomás növekedést okozhat, ezért gyakrabban kell menni, ill. nyomás, szúrás, kisugárzó fájdalom esetén azonnal.
4/ Adnak-e minden kontrollnál külön írásos leletet, hogy az abban foglaltak számon kérhetőek legyenek egy külső szemorvos vizsgálatával is ?
Adnak, de nem minden érték szerepel rajta. Legutóbb a mért szemnyomást felejteték le róla, ill. a kontrollok során csak a táblán olvastatott korrekciót írják a leletre, az auto-refraktometria által mértet nem. Ez utóbbira rá is kérdeztem, hogy miért nem, a válaszuk az volt, hogy nekik megvan (a gép által nyomtatott csík), nekem meg úgysem az a lényeges, hanem a táblával mért. Legközelebb nem érdeklődni fogok, hanem megkérem őket, hogy írják rá. Kíváncsi természet vagyok :)
5/ Törődnek-e veled elég alaposan, nincs-e olyan érzésed, hogy mivel már fizettél, a továbbiakban nem igazán kíváncsiak rád ?
Nem érzek különbséget a színvonalban a kezelés előtti és utáni helyzet között. Ugyanolyan gördülékeny minden, nem sietnek elzavarni, részletesen válaszolnak a kérdéseimre, és a nevem miatt (nem éppen hétköznapi név :) ) olykor már arcról felismernek és előre köszönnek, hogy Jó reggelt, Nőgyógyász! :)
6/ Tudtommal nem kérnek pénzt a kontollokért, de mi van akkor, ha műsoron kívül keresed fel őket ?
Én úgy tudom, hogy fél évig ingyenes, és nem volt semmi gond, pedig az ötödik napon is mennem kellett, most meg kéthetente járok, nem havonta.
7/ Hány kontrollt terveznek végezni összesen a díjmentes keretben ?
A tervet már mások említették (), talán még annyit, hogy az összes tájékoztatóban az első fél év, és nem meghatározott számú kontroll ingyenessége szerepel.
PS: Azt írtad, hogy annak idején a Focust és az Optikmedet versenyeztetted magadban, a Lasikklinika kiesett az elején. Nem emlékszem, hogy ezt megmagyaráztad volna. Erre is kiváncsi lennék.
Tényleg nem fejtettem ki bővebben, de most megteszem :) Inkább szubjektív okai voltak, nem bíztam annyira bennük, mert még viszonylag újak (legalábbis a szemműtétet nem olyan régóta hirdetik, mint a másik két említett cég), és senkit nem találtam a környezetemben vagy itt a topikban, aki náluk műttette volna a szemét. Pedig nagyon aranyos volt, ahogy a fiatal női hang magyarázta a telefonban a szemorvosok hozzáállását ... azzal példálózott, hogy a műtött cici az műtött cici, senki nem fogja javasolni a műtétet, legfeljebb azt mondják meg, hogy ha nagyon akarom, akkor szerintük hol célszerű műttetni, vagy hol nem. Valahogy kedvem lett volna megkérdezni, hogy az ő cicije ....ööööö, akarom mondani a szeme műtve vagyon-e? ;-))))
Remélem segítettem a válaszommal, ha maradt még kérdésed, tedd fel bátran.
Nőgyógyász