rumci Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1199
A www.irdjol.hu nem CSS-es (Cascade Style Sheet), a www.tar.hu/irdjol/ CSS-es. Amúgyszépre dizájnolt, a mai szabványoknak is megfelelő oldalt CSS nélkül nem nagyon lehet csinálni. Az mindenesetre sajnálatos igazság, hogy Macen minden kisebbnek látszik, mint PC-n.

A serif weben szerintem nem divatból járja kevésbé, mint papíron, hanem a felbontás elégtelensége miatt. Míg papíron tényleg olvasáskönnyítő hatása van (bár szerintem nem azért alakult ki, hanem a megelőző írástechnika sajátsága volt), de ha a monitorok felbontását figyelembe veszed, látod, hogy a serifek és a „fontos” részek egy nagyságrendben mozognak. Ez már igen-igen zavaró.

Videó. Persze, lehetne sajtóhiba is, de erről tudom, hogy nem az. Ne kérdezd, honnan, nem emlékszem, de egész biztos, hogy nagyot bosszankodtam rajta. Sajtóhiba ilyen azért sem lenne, mert az új szócikkeket (épp mivel egyszerre aránylag kevés születik) nagyon megrágják, végigjárják.

Forma–1 vs. Formula–1. Az a gond, hogy a formula ’előírás, képlet’-et jelent, a forma pedig alakot; itt elég nyilvánvaló, hogy alakról nincs szó, előírásról azonban igen.

Előzmény: phls (1197)