rumci
2001.01.08
|
|
0 0
1195
|
Figyelmem továbbra sem kerül benneteket.
Néhány dolog.
- Szerintem a serif-sans serif kérdése nem igazán lényeges, mindkettővel lehet szép oldalt csinálni. Nyomtatásban én inkább serifpárti vagyok, weben talán szerencsésebb a sans serif. A betűméretet nem venném túl nagyra, és mivel CSS-ben van az oldal, nem igaz, hogy a felhasználó szabadon váltogathatja a méretet (csak Netscape 4.x alatt). Sans serifből ez a 10pt-os szerintem OK, serifből 12pt-os kelt ugyanilyen hatást, annál nagyobb szerintem kimondottan zavaró.
- Javasolnám, hogy a szöveges részeket tegyétek táblázatba, aminek a szélessége nem nagyobb 550-600 pixelnél. Én 1152×864-en néztem, és nagyon nehéz volt követni a hosszú sorokat. Ráadásul a videós cikkben (lehet, hogy a Tár fejléce miatt) a sorok jelentősen túllógtak a képernyőn, és a vízszintes gördítősáv sem volt használható.
- A videós cikkel nagyon szeretnék egyetérteni, én is így gondolnám, de a helyesírásunk sajnos nem. Nem véletlen, hogy csak a video- alakra vannak példák, videó csak szóvégen és toldalékok előtt van. Tudom, hogy a rendszerből nem ez következik, de ezt kodifikálták. Úgyhogy érdemesebb ezt vagy átirni vitacikké, vagy (ezt javasolnám kevésbé) elfelejteni. Mindenesetre első ismeretterjesztő cikknek ez szerintem túlzás. Mondom ezt úgy, hogy maximálisan egyetértek a szerző gondolataival.
|
|