John Zero,
Lehet, hogy ez nekem jut először eszembe és le kellene védetni, de a netes MLM cég a reklámköltségét spórolja meg rajtad és fizeti ki neked. Nem akarok hangosan gondolkozni, hogy ki és mennyit kaszál a reklám üzletből, de van egy olyan érzésem, hogy telne belőle hetente új autóra... (A cég forgalma stabil lehetne, és nem kellene TV műsöridőt, stb. bérelnie, és a hálószemek is jól járnának. Még akkor is ha piaci áron adnák el a terméket, bár ez az ami ma nem divat.)
A témához: (bár hosszú lesz)
Van nagyon sok jó MLM cég is, melyek azért kevésbé néznek hülyének, mint a többiek, de mint a fehér holló... Ha bárhol sikeres akarsz lenni, jópár havi jövedelmed rámehet könyvekre és kazettákra. ÉN már csak tudom, hisz nemegy kétnapos bulin voltam, sőt kevesen tennék meg, hogy a tengerszint alatt töltsenek egy északát, csak mert az országban nem rendeznek még mezei agytágító előadást(BBS). Higyjétek el megéri! Még ma is tag vagyok, hisz így 0ra csökkentettem az esélyét, egy-egy baráti meghívásnak. :) A szponzorom jó fej, sőt eddig nagyon sok értékes embert feltudnék sorolni, akit megismertem.(Hozzátéve az utcáról leszólítós módszer ("mindenkinek adj esélyt") miatt egyszer költöznöm is kellett, sőt) Némely hálózatba kifejezetten azért kezdtem, mert megfogott nemcsak a szponzorom, de főláma személye is! (Nem volt könnyű, hisz addig nem indulhattam, míg a föld alól is, de elő nem teremtettem havi összbevételem 12xét. A várt siker elmaradt, s 1 kedves barátom egy évig nyaggatott, amig apránként visszaadtam neki a kölcsönt. Azóta megfordult a kocka és már én is kisegítettem a bajból, de nem nyaggatom soha, mert tapasztaltam, hogy milyen szar érzés.)
Sebaj tökéletessé eddzve elmém, nemegy rendes munkahelyem lett, ahova bejártam dolgozni. Akkor amikor én akartam, és addig amíg én kedvem tartotta. Még azt se mondhatnám, hogy éheztem vagy unatkoztam közben... (Az MLM megtanította, hogy az emberekkel bánás sokkal fontosabb érték, mint bármely egyébb szakmai tudás.(Hozzátéve: Nem vagyok egy hülyegyerek.)) A Reteknek kell az a sok aggódás, hogy vajon tetszeni fog-e neki a kazetta vagy a könyv? Segíteni akarok neki és még én vagyok a bunkó! Hát ezért nem megyek ma már oda senkihez! Ha kell büszkén vállalom a multam (amit senki nem tesz meg, mert ezt oktatják odafönt) és segítek fejlődni az embereknek, de a pénz ebből a szempontból nem érdekel.
Most már magasról lesz*rom akik ezekkel foglalkoznak, amihez olyan attitüd kellett egy/több nagy multi részéről, hogy: Bezárja a boltjait, és az ott dolgozók (akik nem forgalmazók) később tudják meg, mint a vadidegenek! (Még cáfoltak is, hogy rosszul tudom!) Azután külföldre vetett a sors és újra csatlakoztam, mert miért ne? Ekkor kinai nyelvű tájékoztatókat küldtek, holott tudniuk kellett, hogy nem beszélem az ország nyelvét! Az újság hagyján, nade a hivatalos ügyek! Még a helyi adóhivatal is megpróbált valami emberi nyelven levelezni velem... és még sorolhatnám. Bármibe lefogadom, hogy olyan hálózatnál ahol nem fogyasztási cikket, azaz vagy szolgáltatást vagy soké elsózható készletet forgalmaznak, miután a jutalékod utolsó részlete is eljutott a "jóbarátodhoz", már nem fogod látni többet. (Kivéve, ha mégvalamit rád akar sózni)
Egyszóval vannak értékes termékek, és értékes emberek, de ez egy nagyon kemény meló kötélidegekkel. Ugyanakkor sok a csaló és még több silány termék. (Mint olvashattuk az N21 főlámái kaszálnak az ismeret-terjesztő irodalmon, de fizetni már nem akarnak) És ez csak egy cég, de tudnék még sorolni, ahol saját költségeden viheted csak a családodat a megnyert álomútra, netán te is csak saját költségen mehetsz mert, ha egyszer olyan kő gazdag letté, akkor biztos telik rá... A CC-t nem érdekli, hogy mennyit költesz fogorvosra, vagy a MS-t, hogy mennyi kárt okozott álmatlan éjszakákkal, amit egy rednszerfagyaás okozott: Őket csak az érdekli mennyit kaszálnak rajtad. Ha így több emberhez jut el a termékük, akkor szövetkeznek. A forgalmazók pedig legtöbbször vállalkozók, azaz adót fizetnek, néhányan nem is keveset. Majd hülye lenne bármelyik kormányzat elesni ettől a bevételforrástól...
Yag,
S mégvalami: Az MLM nagy előnye, hogy nincs reklám! Aha... Akkor mi a fészkesnek támogatja az egyik multi az olimpiai csapatot??? Mondjuk ez még karitatív, de ha jól tudom, politikai kampányokra is hihetetlen összeg folyik el. Egyszóval ahányan dolgoznak neked, olyan jól megy a sorod. A pénzed igyis-ugyis ujraosztják, neked csak a hogyanba van beleszólásod.
spacemantra,
Ha pedig valakit az utcáról szedsz fel, akár Ő lesz a legtutibb, akár idegronccsá válik A TE felelősséged, nem az ővé. Nélküled lehet máshol mással sokkal másképp alakul az élete...(S kár tagadni: Az utóbbira is rengeteg példa akad, holott saját döntése alapján lehet, hogy kevésbé teljes, de mindenképp stabilabb életet élhetett volna...)
) - A Fekete Gyémánt