Original Ganjaman
A Coca Cola a hagyományos kereskedelemben hálózatban értékesit .Nézhetjük ugy is , hogy neki már egy ország egy piaci pont . Ezeket összeköti és az egész ad neki egy forgalmat.
Ugyan ez vana benzinkut hálózattal is és áruházláncokkal is és igy tovább. Ez nem MLM és nem NM de hálózati kereskedelem .
Tisztességes kereskedöket emlitettél. Lehet vannak ijenek és magam is szeretek olyna hejeken vásárolni .De ha én a magam vásárlásával az ö profitjukat növelem abbna nekem mi az üzlet ? Megkapom a cuccost és vihetem haza ?Ok. Én is tisztességes vagyok és magam is szeretnék kereskedni. Ha nem muszáj akkor minek tegyem kockára a dolgot . Vajon ha nem smakkol valami akkor kihez forduljak ? Átmegyek a szomszád boltoshoz és megkérdezem : Hogyhogy nálad több vevö van ? Vagy tutkóra mindentm megtanitanak a kereskedő suliban ? Szerintem egyik sem. Itt üzeltről van szó. Mint ahogy nem mindnki lesz vegyeskereskedelmi bolt vagy étterem tulajdonos és vezető , ugy nem lesz mindenki NM el foglakozó ember sem . Szerintem ez majdnem ijen egyszerü.
A N21 éppen az ijen képzést adja a NM hez . Hisz a képzett szakemberek azok nem maguk találjék ki mit kell csinálni. Akkor már régen nem lenne rendszer. Mivel a dolog nem kötelezö , igy vannak - és lesznek is olyanok akik ugy csinálják ahogy gondolják. Eddigi tapasztalataim szerint ök azok akkikről negativan vélekednek.
Engem is megitélhettek negativan. Végül is miért ne . Az alapján hogy foglalkoztat egy ilyen dolog és az nem a jólbevált biztos munkahely fogalma ? Végül is miért ne ? Ha majd szólsz a fönöködnek hogy adjon még egy 20ast a fizuhoz ezért cserébe 2-4-6 órával többet dolgozol , és megkapod akkor elmondhatod hogy a jó régi biztos munkahely és alkalmazott barát fönök fogalma müködik . Addig én foglalkozom avval amiben nagyobb realitás látok.
Hogy nem találsz a magad környezetében amvajost ? Erre mit mondjak .Amiket leirtál ahhoz annyit : Örülj neki. Igy legalább nem kell azon gondolkodnod , van e más módja annak hogy pénzt keress. Neked igy megfelel gondolom. Nekem ez nem fáj és nem is zavar.
Az embereknek van min kijózanodni. Emelt minimálbér ? Hurrá. Gondolnak az egyszerü emberekre is . De mit hoz ez magával. Szerintem ezt végigondolva valóban van min kijózanodni.
Evvel egyetemben miért készit ki ha nekem vagy másnak meg ez a vélemyényem amit alant lehet olvasni ?
Számtalan dolgot tudok mondani miért nem jó ha NM el foglalkozik az ember.
Számtalan dolgot tudok mondnai miért nem jók a politikusok vagy bármi más .
Amig csak kifogásokat kersünk addig egyhejben topogunk.
A megoldás keresésse visz elöre. Persze csak azt aki elöre is akar menni . Hogy ez a megoldás az NM , az MLM , az amvaj , vagy más ? Nem tudom . Mindenkinek más , mint hogy nem mindenki jár egyforma autóval . Nem hord ugyanojan ruhát .
Ez van, ettől szép az élet.
Yag.