SaGa Creative Commons License 2001.01.05 0 0 219
Üdv!

Én is megvettem, elolvastam. Nem rossz, bár nem egy Düne: Káptlanház mélységű mű, az tény.

Amikor befejeztem, nekem is különbööző folytatási lehetőségek kavarogtak a fejemben. Mármint olyanok, amikről majd a harkonnen illetve Corrino ház történeteiben olvashatunk majdan. Hisz ha jól saccolom, úgy 35-40 év lehet hátra az első Düne könyv koráig. ezalatt még az is kiderülhet, hova lett a bukott Ix-i uralkodó (Verrsius?) atomarzenálja az Arrakisról, meg hogy ki is Gurney Halleck.

Azon is tünődtem pár percig, hogy megvárjam a másik két könyv magyar kiadását, mielőtt újra kezdem a nagy sorozatot. De úgy 5 perc után rájöttem: nem tudok én annyit várni. Így most a Messiást olvasom már esténként... Az első két kötetet gyorsan fel lehet habzsolni, az jó kaland, de a többit bizony ínyenc módjára kell izlelgetni, másképp értelmetlen és unalmas szóhalmaznak hat. Mint egy jó whiskey. Ha csak ledöntöd magadba, csak a csúf utóíz marad, míg ha időt adsz magadnak s neki, hogy kiismerjétek egymást, kellemes lesz az együtt töltött idő emléke...

SaGa