nebamun Creative Commons License 2001.01.05 0 0 403
Zedizded!
Ez miből van? Kékszakáll?
Javaslom, hogy idézni csak a szakirodalomban megszokott módon, a forrás megjelölésével tegyük (cím, kiadás, oldalszám)
Mert pl. nekem itt van az egyik kedvenc idézetem, ami kb. arról szól, hogy Uram adj .... hogy lássam a hülyeséget, hogy lássam az okos dolgokat, és legfőképpen hogy a kettőt meg tudjam különböztetni egymástól.
De nem bírok visszaemlékezni, hogy melyik könyvben van ez!
A másik kedvencem a Bajnokok reggelijéből való, pontosan ezt sem tudom, de olyasmi, hogy hősünk egy nyilvános wc-ben látja a falon: Mi végre vagyunk a világon? vagy Mi az élet értelme?
Erre ő azonnal aláírja: Hogy szeme, füle, szíve és lelkiismerete legyél a világ teremtőjének.

Régebben sokat gondolkodtam, hogy össze kellene gyűjteni "az összes Kilgore Trout novellát", ami ugye sehol nincs leírva (talán csak a Hókusz-pókuszban van egy teljes Kilgore Trout novella, a Tralfamador bölcseinek jegyzőkönyve szépen novella formájában), csak az egyes könyvek történeteiben vannak utalások, rövid összefoglalások sok-sok novelláról.
Ezeket kellene összegyűjteni, az idevágó részeket egybeszerkeszteni (mint ahogy az ókori szerzők elveszett műveit próbálják a többi fennmaradt szerző utalásaiból rekonstruálni.)
Lenne ehhez valakinek kedve?

Előzmény: ZedIzDead (398)