LOU Creative Commons License 2001.01.03 0 0 188
Ezt találtam az origo-n:

"Darwin-díjra jelölték Zámbó Jimmyt
2001. január 3., szerda, 17.09

"A Darwin-díj az emberi genetikai állomány fejlődését köszönti azzal, hogy díjazza azokat, akik hülye módon végeznek magukkal" - áll az 1993 óta működő Darwin-díj bizottság honlapjának elején. Az igaz történeteket gyűjtő site-on tegnap óta Zámbó Jimmyre is lehet szavazni.

Az evolúció-elmélet kidolgozójáról, Charles Darwinról elnevezett díj és a hozzá kapcsolódó site hosszú ideje népszerű a morbid, abszurd humor kedvelői körében. Az itt olvasható történetek ugyanakkor nem kitaláltak: bárki nevezhet bármilyen sztorival, feltétel azonban, hogy az eset valóságos legyen.

A - feltehetően egy honfitársunk által - beküldött nevezés röviden összefoglalja a popsztár halálának körülményeit ("tréfából megcélozta a saját fejét"), majd hozzáteszi: a népszerű magyar énekes az új évezred első méltó Darwin-díj jelöltje.

A történetre jelenleg szavazatok adhatók le, ezek alapján dől el, hogy bekerül-e a "Darwin-kánonba", a hivatalos sztorik közé, s a zsűri figyelembe veszi-e a 2001. évi díj kiosztásakor."

Megnéztem, hogy ki küldte be a nevezést, valamilyen Boldi Emerze (feltehetően álnév) volt.
Gondoltam, hogy ez előbb, vagy utóbb meg fog történni, én biztosan nem küldtem volna be.