gyere a papához Creative Commons License 2001.01.03 0 0 186
Szeretem ezt a topicot, mert igazan erdekes tortenetek vannak benne. Azonban az itt megirt aldozatok tobbseget nem hulyenek, inkabb meggondolatlannak, figyelmetlennek, neveznem. Sokszor nagyon kis hiba is eleg egy fatalis balesethez, amely bekovetkeztet nem is annyira az aldozat hulyesege, hanem a kulso korulmenyek szokatlan, extrem volta segiti elo jobban. En egy ideig egy mely (1 km) banyaban dolgoztam, ahol minden evben volt 1-2 halalos baleset is, a legkulonfelebb helyeken (tehat nemcsak a vajvegen) es okokbol kifolyolag. Termeszetesen azok is valamilyen emberi hibabol adodtak, de sokkal inkabb a fentebb mar vazolt figyelmetlenseg, hanyagsag, mint a direkt "hulyeseg" volt az okozojuk. Ezert en ezeken az eseteken sokkal inkabb elgondolkodom, mint mulatok.
A banyaban egyik ilyen "gyongyszem" az volt, amikor a kasba ures csillet tolo szallito nem vette eszre, hogy a kas nem azon a szinten tartozkodik, es siman betolta a csillet az aknaba. O meg persze utana, mert elfelejtette idoben elengedni. Szerencseje volt, a kas par meterrel lejjebb tartozkodott (vagy eppen akkor erkezett alulrol, ezt nem tudom), es raesett a tetejere. Nemi csonttoresekkel meguszta.
Előzmény: LOU (185)