etwg Creative Commons License 2000.12.31 0 0 2159
Szia Albertus

mielött kinyitnam a pezsgöt néhány megjegyzés a következökhöz:

"Abban nem vagyok biztos, hogy a vontatójárműnek kellene megszólítani a számítógépet, ha egy jelző felé közeledik. Inkább arra gondolok, hogy a szoftvernek kell tudni, hogy melyik jármű (nem csak vontatójármű) éppen hol van. A szigetelt szakaszok foglaltásgának változásai alapján ellenőrzi és korrigálja a számításait. És akkor az is egycsapásra megoldódik, hogy a hátulműködő mozdonnyal közlekedő vonatoknak nem a mozdonyát, hanem a vezérlőkocsiját kell megállítani a jelző előtt."

Tulajdonképpen ugyanazt modod mint én, én csak egyszerüsiteni akartam azzal, hogy csak a vontatojármüvekröl beszéltem. Természetesen minden jármüt be lehet venni a boltba (csak ki csinálja meg azt a programot), és ez azt jelenti, hogy valamilyen modon állandoan közölni kell a PC-vel, hogy mikor melyik jármü pontosan hol is van. Ez egy igen összetett feladat, és csak érzékelökkel lehet jol megoldani. (az sajnos nem müxik, hogy elöre beirjuk, hogy melyik jármü hol van (honnan indul) és a PC állandoan követi azok virtuális mozgását (ha leveszed a vagont a pályárol azt a PC nem veszi észre, stb.)
Ezért csakis reális vezéerlés képzelhetö el, ami azt jelenti, hogy legalábbis bizonyos helyeken a PC-nek le kell tudni olvasni a vonat valoságos állását, majd pedig azt a következö jelzök szerint vezérelni fogja.

Na de ma estére ennyi elég.

BUÉK mindenkinek

Előzmény: Albertus (2157)