korx Creative Commons License 2000.12.21 0 0 44
Szoszi: Az hogy a gunner vak, az egy dolog attól még, hogy gunlaying -1 kezdetben nem rossz. A legjobb gunner lent Gray Sails-en van mindenhez +3 havi 2000-ért. Amúgy külső nézetből automatikusan csak akkor tüzel a hajó ha rang-en belül van.

Tomiboy: Az első két órában jobb, ha szemet sem vetsz más hajókra. Az alaptőkét néhány küldetés végrehajtásával kell összeszedni. Kezdetben óvatosan a tisztek felvételével mert nagyon sokat elvisznek. Nem árt figyelni a boltokban az import/exportot meg az árakat, a kereskedelem is szépen hozhat a hajókonyhára. Mindíg elég pénznek kell lennie a legénység kifizetésére mert előbb-utóbb megunják, az első játékomat én is az árbócrúdon lógva fejeztem be :-)
Csak akkor akarj átszállni másik hajóra, ha annak a legénységét grape-val alaposan megritkitottad, és jelentős az emberfölényed, egyébként kajdesz.
Nekem 5-ös boardingom van meg komoly defence-em, sőt már kardozás is jól megy, de túlerővel szemben esélyem sincs, és azonos létszám körül is nagyon jónak kell lenni.
Kardozáshoz (meg mindenhez) jól be kell állitani a billentyűkiosztást.
Amit használni kell az a jobb, bal védekezés (Q,W) jobb, bal ütés (egér jobb,ball), csel (SHIFT). A kezdőnézet nagyjából jó, az első 1-2 ütés a tiéd, utána védekezel amig le nem fogy a fatigue-ja aztán ütöd mint a répát, ha jól védekezik cselezel.
De a tuti módszer akkor is az emberfölény.

Ha rip verziód van a hajóflottába ütközés = a szopással szélirány aztán menekülés amig be nem tudod hozni a térképet, full verzió 1.2-es patch-el olyan messze rak le a támadóktól, hogy még visszamehetsz a térképre és elszelelhetsz, ha nagyon durvák az ellenfelek.