naiv Creative Commons License 2000.12.21 0 0 752
Kedves Speaker,

és többi topictársam!

Ma 2000. 12. 20. 20.05 perckor feltettem egy új topicot, címe OsimaBinLaden és Unoka emlékére .. volt, majd elmentem teniszezni. Most 12.15 perc van és a topicnak már nyoma nincs (moderátori bejegyzésnek sem).
A topicban egy-egy idézet volt két kimoderált topictársunktól (egyiket állítólag saját kérésére (most már nem hiszem) másikat minden előzetes nélkül a cenzorok összes hozzászólásukkal együtt eltüntették.
Hangsúlyozom egyik szövegben sem volt valótlan, sértő, trágár hozzászólás, Unokájé végtelenül szellemes volt - Földes elvtárs hittérítéséről adott riportot az eltéről, eredeti idézetekkel - némi kometárral, Osimájé pedig egy átlag beszélgetés volt édesanyával.

A moderátori üzenetek között nyomát nem találtam új topicom kimoderálásának.
Úgy gondolom ez az eljárás súlyosan sérti a szabd véleménynyilvánitás elvét, amiről eddig azt hittem nagyjából működik az Indexen. Ütközik az Index által leírt moderátori alapelvekkel is.

Ettől kezdve az Index nem egy fórum, hanem valamiféle speciális pártszoba, ahol a moderátorok - cenzorok valamiféle felsőbb utasításra a nekik nem tetsző nem kiefjezetten szoclib párti hozzászólásokat egyszerüen - szerzőikkel együtt eltávolítják.

Hosszú távon nem fog ez jót tenni az Index népszerűségének, ebben biztos vagyok, de úgylátszik az Index politikai irányítói annyira elvesztették realitás érzéküket - vörös posztó -bika komplexus - hogy tetteiket már indulataik, elfogultságuk, nem pedig józan mérlegelések vezérlik.

Nem tudom ilyen körülmények között van e érteleme tovább irógatni az indexelt indexre, ezt még átgondolom, de momentán úgytűnik maximum a kultúra és a tudományos rovatba, de oda is csak akkor, ha a kultúra Nyuszi-puszi látogatását jelenti Mókus-bókusnál (mese kétéveseknek) a tudomány pedig megáll a történelmi materializmusnál.

Alapvetően végül is semmi gond, csak ki kellene írni szoclib politikai fórum, jobboldali hozzászólásokat korlátozott és cenzurázott formában jelentetünk meg!

naiv

aki most tényleg naiv volt, mert azt hitte egy bizonyos szinten az emberek átbírják lépni saját árnyékukat.

Előzmény: speaker (751)