mosomasa Creative Commons License 2000.12.15 0 0 22
Susok,
az AFP-t a 16. héten végzik. Egy nagyobb méretű vérvétel keretében. Itt egy csomó kémcső vért vesznek. Többet között általános vérkép, vércsoport, Hepatitis-B, luesz elleni védettség és AFP vizsgálat. Szóval az AFP eredménye MOM-ban megadva 0,7-2,5 között normális, de az én orvosom minden 2 feletti eredménnyel rendelkezőt visszahív kontroll vizsgálatra. A mi eredményünk 2,02! volt. Szóval, új vérvétel - laboránsok jól betojattak, hogy mekkora baj lehet. Másnap eredmény és mivel lejjebb ment az érték (1,93) az már jó. Tehát nincs gond.

Én nem tudom hogy végzik az amniocentézist, de úgy tudom abszolút fájdalommentes, tehát nincs altatás. Kb. 5 perc az egész és közben uh-gal figyelik a babát. De ne gondolj erre. Messze vagy az AFP-től és magzatvíz vizsgálatra is csak egy csomó uh után küldenének!

Mi nem tudjuk a baba nemét és nem is szeretnénk. Majd szüléskor :-))
Egyébként a mocorgások már múlt hét óta érezhetők (Mikulás óta :-) - ezt hozta nekem a Mikulás). Minden nap egy picit mocorog.

Ja, a könyvet megnézi a sógornőm Pesten, ha nem találná meg, szívesen élnék az ajánlattal!

mosomasa

Előzmény: susok (17)