Az acél tokozást, én is a legjobbnak tartom. (fantáziámat más szokta mozgatni :-) Igaz korábban írtam én olyat is, hogy aranyozott tokozású órát vennék. Most azonban határozottan acélra szavazok. Szép, tartós és a legolcsóbb verzió. Egyetértek.
A swissmade.hu elnevezésről valóban lehetne vitázni, de ne akadjunk fel ilyesmin.
Az FC árlistát nem tudtam letölteni.
És az oldalak is elég lassan jöttek le, hogy ez a szerver oldali sávszélesség, vagy a cégünk sávszélességére írható, azt nem tudom. Bizonyára optimalizáltak a képméretek.
Pözsó 7001
Hogy kell kiejteni ezt a Peseux-t?
Érdekes, hogy a francia svájc csinálja az óraipar javát, vagy egészét Svájcban. Franciák nem a precizitásukról híresek.
Na visszatérve a P7001-re. Én totál amatőr vagyok ebben az órabizniszben, nem birtokolok mech órát, de lelkes híve lettem az elmúlt néhány hétben ennek a műfajnak. Amit megtudtam viszont az az, hogy lehetőleg 4-5Hz-es vekkert érdemes beszerezni, azaz ez 28800-36000 féllengés. Ezek a számok a nagyobb pontosságot hivatottak biztosítani. A P7001-es ezt nem tudja. Igaz, hogy be lehet pontosra szabályozni. Másik ellenérv lehet az, hogy lehetőleg automata legyen az időmérő. A nem automatát túl lehet húzni, rugó törik, beszorul, estébé, esetleg elfelejted felhúzni és akkor két napon belül leáll. Valószínűleg a törést és túlhúzást valahogyan kivédik a mai modern P7001-esek és a leállás ellen az automaták sincsenek biztosítva.
A P7001-es mellett szólhat az, hogy karcsú órát lehet készíteni ezzel a kaliberrel, lévén kevés mm (nemtom pontosan mennyi) vastag. Valamint az előbbi hozzászólásban említett Nomos cég is előszeretettel alkalmazza ezt a belsőt és hát tudtommal 5. helyezést értek el egyik modelljükkel az Év órája (vagy vmi hasonló elnevezésű) versenyben.
A Nomos egyébként fantasztikusan letisztult órákat gyárt.
Ja, és a P7001 tudtommal nem méri a dátumot. Nálam erre szükség lenne.