Sziasztok!
Nagyon örülök a topicnak: már többször késztetést éreztem, hogy megosszak veletek ezt-azt a babával kapcsolatban, kérdéseim is lettek volna, de tekintettel a még ,,versenyben" lévőkre, nem tettem. A listát különösen jó nézegetni, milyen sokan vagyunk már! (Fecs tényleg lemaradt.)
Lehet, hogy már ismeritek, de ha nem, figyelmetekbe ajánlom dr. Raffai Jenő: Megfogantam, tehát vagyok - Párbeszéd a babával a méhen belül c. könyvet. Nekem nagyon szimpatikus volt, már többször átolvastam, és terhességem elég korai időszakától alkalmazom. Kb. napi 45 percet jelent, de nekem nagyon sok örömet okoz a kicsivel való foglalkozás. Persze, van olyan gyakorlat, amit kihagytam, mert idegen volt tőlem. Jó lenne elmenni egy ilyen jellegű foglalkoztatócsoportba, de sajnos csak Pesten van rá lehetőség (a könyvet is csak onnan sikerült megszereznem).
Nemrég fejeztem be Leboyer Gyengéd születés c. könyvét, amit szintén figyelmetekbe ajánlok. Sajnos esetemben csak akkor alkalmazható egy viszonylag gyengéd szülés, ha vmi szerencse folytán a 2 db 1 ágyas szülőszoba vmelyikébe kerülök, különben akár 8-an is szülhetünk egy helyiségben paravánnal elválasztva. A kilátások nem túl rózsásak, de megpróbálom kihozni belőlük a legjobbat.
Mindenkinek kellemes babavárást!
Kisvirág