A magam részéről teljesen techno párti vagyok!!!
Voltam párszor a Speedben Szigetszentmiklóson, és egyéb kifejezett techno bulis helyeken. Nos, ezeket a laikus közvélemény magának a fertőnek képzeli, és azt gondolja, hogy ez a pokol legmélyebb bugyra. Kábítószer, prostitúció, bűnözés melegágya, álandó razziák, disco balesetek, stb.
Hát mindezt cáfolnom kell!!! Kevés hasonló szórakozási lehetőség van mint ezek a helyek. Igaz, kétségtelen hogy sokan betépnek, magukhoz vesznek egy kis anyagot, de ebben semmi veszélyes nincs. Az itt fogyasztásra kerülő anyagok a softdrugs kategóriába tartoznak, az egészségre gyakorolt hatásuk nem drasztikusabb, mint az alkoholé.
Ezeken a bulikon olyan hangulat van, hogy az ember teljesen kikapcsol. Iszonytosan jó a hang és a fény, és általában az emberek is.
Valami olyan szertartás a techno buli, mint a civilizáció előtti ember számára a bódult állapotban, ütemes dobszóra a tábortűz körüli tánc volt. Ha igaz, az akkori emberek így próbáltak az istenekkel és a szellemekkel kapcsolatot teremteni. A techno bulikon is valami transzcendentális állapot érhető el, boldog vagy, és minden tökéletes. Az emberek ugyan nem igazán ismerkednek ilyen helyen egymással, mindenki magával van elfoglalva, de ez nem jelenti a másik elutasítását. Az agresszió legcsekélyebb formájával sem találkoztam ilyen helyen soha, pedig általában nagy a tömeg.
Ezen túl pedig amerre nézel, szép embereket látsz. A technos lányok eléggé igényesek magukkal szemben (meg másokkal szemben is), és nekem tetszik ez az atom divat (magastalpú cipő, szilikon mell, szoli, sportos test, drága ruhák stb.).
Legvégül a techno kultúra megteremtette a maga kultúrfilmjét, ez a Trainspotting. Kevés olyan emberrel találkoztam, aki ezt a filmet elutasította volna.
Félisten