Törölt nick Creative Commons License 2000.12.13 0 0 387
Minden növény kedves Barnetto. Nem a növények virágoznak későn, hanem az idő olyan, h alkalmas nekik a virágzásra. Megzavarodnak, mint Te is, amikor reggel álmosan észreveszed a kiviláítatlanul csámborgó kerékpárosokat az út szélén. Annyi eső esett, h ne legyen katasztrófa. Hogy el lehessen a búzát vetni - mint irta - talán Frint. Örömködni akkor örömködnénk, ha az időjárás a helyére csúszna, végre. Az ablakon jégvirág nőne, ezen tanítanánk mög a bötűvetés a porontynak, mint ahogy Móra Ferenc (Dél-Alföldi volt ős is...) felejthetetlen történetében leírta. De kedves Barnettom, hányszor láttál vadlibát az ősszel, hallottál-e legalább valamilyen különleges északi madárról mostanában felénk. Ugye nem? Nyilván az okát nem kell részleteznem Neked. 2 hete ibolyát vettem a piacon, egy dél-alföldi néni szedte, a helyi újság (Szeged) írja a napokban, h a Széchenyi-téren a magnóliák már majdem kipattannak.
Pénteken reggel akkora és olyan szép-éles szivárványt láttam, mint évek óta nem. Decemberben reggel szivárvány. Hmm. Hmm.
Tél pedig szvsz lesz, de március-áprilisban ahogy szok' ilyenkor lenni. A meteorológusok pedig hosszútávra szerintem nem képesek előrejelzést adni.
Sokkal hitelsebb Luca-néni. Tudod: amilyen idő naponta=kérdésésed hónap időjárása januártól, karácsonyig.
Előzmény: barnetto (384)