etwg Creative Commons License 2000.12.12 0 0 2030
Szia rézgaras,

én eddig mindig a MIBA oldalrol szálltam be a newsgroupba, most pedig ezt irja ki.
http://www.newsgroup.de/
Die Newsgroup de.rec.modelle.bahn konnte auf dem Newsserver lnews.rz.hu-berlin.de leider nicht gefunden werden.

Sajnos nem csináltam linket, és azota keresem öket.
Irj meg legy szives egy müködö cimet:

Köszönöm.

Nekem semmi kifogásom nincs az Athearn modellekkel, inkább a németeknek van, no meg persze, hogy egyik modelljük sem hasonlit a német jármüvekre. (De lehet, hogy az egész csak a német ipar lobbyjának köszönhetö).
A LIMA is csak német modellekkel meg árban tudta bevenni részben a piacot.

Nekem is az a nézetem, hogy a tradicionális német gyárak sokszor bizony nagyon gyatra modellekért kérik a csillagászati összegeket, de nem lehet nagyon kinyitni a németek szemét. Meg persze a német szakirodalom is a német gyártok malmára hajta a vizet. Nézz meg néhány tesztet, ahol a Marklint vagy a Fleischmannt hozzák ki gyöztesnek egy ROCO-val szemben, mikor pl. az egyik utobbi példában a Marklin S3/6-osa kb 1 cm-rel hosszabb mint kellene, sokkal rosszabbul megy mint a ROCO ugyanilyen modellje, (ráadásul még többe is kerül, hogy olyan dolgokat ne is emlitsek, hogy sok minden hiányzik a mozdonyrol, ami a ROCOn megvan).
Egyik korábbi tesztben, ha jol emlékszem PIKO kontra Marklin volt a tét, a PIKO rovására nyomták, hogy nem ugy világitanak a lampák mind elvárták, hogy Marklin hogyan vilagitott azt csak a boltban láttam, mégpedig ugy, hogy a hengerek közül a mozdony alá áramolt ki a lámpa fénye. Erröl a tesztekben valahogyan megfeledkeztek. Stb.
Ilyen piacon igen nehéz gyökeret verni, és ráadásul az amerikaiak nem is nagyon törnek Europába. Szrintem ha nem lettek volna itt állomásoztatott csapatok, akkor a mai napig is csak amerikai forrásbol jutnánk informáciokhoz meg modellekhez. Lehet, hogy valakinek a KFOR közül is majd egyszer eszébe jut Magyarországra modelleket hozatni. (Amerikában pont a hadseregböl származik sok vasut-modellezö).
Az biztosan feldobja majd a piacot nálatok is.

Előzmény: rezgaras (2027)