Üdv Mindenkinek!
Futva írt válaszaim:
Kobor Angyal:
- Próbáld ki, hogy nem az NT-t reseteled, hanem a PC-t indítod újra.
- A vésztáp nagyon könnyen áthidalható, ha kihúzod a MATÁV-tól jövő vezetéket rövid időre az NT-ből (U-interfész).
- Az NT1+2ab+V24 resetelhető az analóg portra közvetlenül csatlakoztatott analóg telefonon beadott köv. gombsorral: *199*
- Vonali probléma akkor fordulhat elő, ha a vonalon MATÁV oldalról aktív a LAY1HOLD (első réteg tartás paraméter. Ez az U-LED villogásával is jár, de ez nem nem egyezik meg a "néha megvillanással" - az OK. További információk a honlapunkon.
Megpróbálhatok extra segítséget nyújtani, ("...csak Önnek, csak most, csak nálunk...") ez ügyben vedd fel velem kérlek a kapcsolatot közvetlenül.
oplab:
- Az NT nem bontja magától ML-PPP (multilink) kapcsolatnál sem egyik sem másik vonalat (B-csatornát), hacsaknem az alábbiak:
- BOD,
- CallBumping,
- vagy ISP bont.
További információk a helyes konfigurálásról a honlapunkon.
gpotter:
Az nem hiba, ha a multilink nem megy, csak akkor, ha valóban van érvényes (dupla)előfizetésed az ISP-nél! Panaszhely ekkor: ISP.
sorah, HelpDesk:
Nem lesz újabb soros portos NT.
HelpDesk:
Így van, köszi a segítséget: valóban sok múlik a felhasználó számítógépén. Nem véletlen például, hogy (kényszerből létrehozott FAQ-web)oldalunkon 80-90%-ban a PC helyes konfigurálásáról értekeztem: érvényes hardver/szoftver oldalon egyaránt.
MikiMaus:
Hamarosan reagálok, köszi: amint kimásztam a távollétem alatt felhalmozott tennivalók alól... :-(
Még érdemes tudni az alábbiakat:
- Hja, azzal van sok gond, hogy mi TÚL SOKAT adunk. Van nekünk driverünk, konfigurációs programunk, stb... ezeket meg be kéne állítani... illetve könnyen elérhetők a beállítások... még olyanok is, amivel el lehet cseszni...
- Az ISDN eszközök is tudnak faxolni, DE analóg eszközökre fax küldéséhez analóg emuláció (csiripelés a vonalon) szükséges. Bizonyos PC-kártyák tudják ezt, az NT soros portja esetén ezt egy kommunikációs szoftver kezeli le (pl. RVS-COM).
- Itthon hiába a "Nagy ISDN Forradalom", a rendszer továbbra is heterogén. Németországban az ELCON csak NTBA-t szállít, mert a DT csak azt vesz. (Az ELCON hazai pályán -természetesen- piacvezető.)
Német viszonylatban az emberek az NTBA-khoz valódi ISDN eszközöket használnak: ISDN telefon, ISDN alközpont; tehát a rendszer homogén digitális.
Nálunk érthető (anyagi) okokból marad a heterogén felhasználás: az ISDN-előfizetők 90%-a nem rendelkezik az adatforgalmon kívül (lásd: soros port vagy extra PC-kártya) más digitális eszközzel az ISDN vonalán. És ennek szellemében ide ollózom a honlapunkról:
"- Bármely TA (Terminal Adapter) analóg portja NEM 100%-os megfelelõje egy hagyományos analóg portnak.
- Az NT analóg portja csupán segítség az elõfizetõnek, hogy már meglévõ analóg berendezéseit tovább használhassa.
- Az ISDN vonal szolgáltatásai teljes értékûen ISDN berendezésekkel vehetõk igénybe."!!!
(Az idézet a MATÁV (valódi)szakembereinek is nemhivatalos álláspontja!)
Üdv mindenkinek és kíváncsian várom a további megszólításokat:
Kiss Olivér
ELCON Systemtechnik
www.elcon-system.hu