Ezt a történetet kb. 1 éve már hallottam, de azt hittem, hogy UL. Lehet, hogy mégsem?
Gyorshajtás Harrierrel
Szerencsés rendőrök
Két közlekedési rendőr állomásozott kint az angliai Berwickshire-i láp mellett, radarágyúval felszerelve, felkészülten várva a gyorshajtó motorosokat, akik arrafelé szerették elengedni magukat.
Pilóta.Index
2000. december 6. szerda 9:16
A radarjuk egyszer csak hirtelen kiakadt egy váratlan, több mint 300 mérföld/órás sebesség felvillantása után. A misztérium szinte azonnal megoldódott, mert egy alacsonyan szálló Harrier fülsiketítő dübörgéssel elhúzott a fejük felett.
A kékruhás fiúk nagyon felháborodtak, hogy tönkrement a radarágyújuk; panaszt is tettek a RAF-nál. A RAF válaszából aztán kiderült, hogy panaszra semmi okuk: a helyzet sokkal rosszabbul is alakulhatott volna. A Harrier célkeresője ugyanis befogta az "ellenséges" radart, és azonnal elindított egy automata levegő-föld rakétát. Szerencsére, csak elméletben, mert a Harrier éppen fegyvertelenül gyakorolt...
Cikk vége.
(Ami pedig azt bizonyítja, hogy akár Urban Legend is lehet, az az a tény, hogy én úgy hallottam, hogy volt fegyver a gépen, csak a pilóta rákérdezett a célra, hogy vajh telepítettek-e oda gyakorlócélpontot, és kiderült, hogy ott nincs célpont. De ez általában így van az UL-ek esetében, többféle verzió kering belőlük.)