paul2 Creative Commons License 2000.12.08 0 0 37
Hogy az utóbbi tíz évben mit műveltek az amerikaiak, azt majd negyven-ötven év múlva megtudjuk. Hogy az ötvenes és hatvanas években mit csináltak, arról hallani-látni egyet-mást.
- Kísérleti atomrobbantások Nevadában. A robbanás közelében csapatokat mozgattak - embereket, nem fehéregereket! Végigkenték rádioaktív szutyokkal a fél Közép-Nyugatot.
- A hadseregen belül önkénteseket toboroztak laboratóriumi feladatokhoz. Hogy mi a feladat, azt már csak akkor közölték velük, amikor nem volt visszaút: "Tartsa lazán a karját". Tudatmódosító szereket próbáltak ki rajtuk, aki ezt évtizedekkel később elmesélte, az a kisebbik adagt kapta, ezért csak kb két órán át röhögött megállíthatatlanul, miközben világosan tudta, hogy az egészben semmi vicces sincs. Volt társa, aki szó szerint halálraröhögre magát.
- Permeteztek valamelyik városra cinktartalmú vegyszert, mert az valamelyik rádioaktív anyaghoz igen hasonlóan szívódik fel. Ezután gondosan vizsgálták a lakosságot éveken keresztül, azok meg meg voltak hatva a kormány gondoskodásától. Pár év múlva kiderült, hogy a cink sem egészen ártalmatlan...
- Vietnam sem volt egy gyógyüdülés, az "Agent Orange" eredetileg lombtalanításra volt kitalálva, ennek megfelelően a katonák a szennyezett területeken is keresztülgázoltak, aztán kiderült, hogy az emberek is hullanak tőle.
- Hogy mit műveltek Irakban, aminek a nyomát simán eldózerolták, azt majd később...
- Hogy mit titkolnak el, vagy ficamítanak ki álcázásul, arra az egész UFO-hisztéria a legjobb példa.

Mindezt természetesen olvastam, filmen láttam, tehát bizonyítani nem tudnám. Azt is tudom, hogy az újságíró, ha szenzációt talál, megírja, ha nem talál, akor csinál.

Azt sem gondolom, hogy az oroszok egy kicsit is különbek voltak. A Szovjetunió felbomlása körüli dőben vetettek be a belügyi csapatok olyan harci gázt, hogy az áldozatokat az orvosok a városi kórházban csak nézték, azt sem tudták megmondani, hogy mi a szer, gyógyítás meg végképp kizárva.

Előzmény: pigor (34)