ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2000.12.08 0 0 980
Hello NaNe!

Volt pár kérdésed:

1. Köszönöm, hogy vetted a fáradtságot a honlapunk átböngészéséhez.
2. Amit ott az ISP-kről írtam, az igaz.
3. Számos Internet Szolgáltatónak (ISP) ajánlottunk fel ingyenes oktatást/bemutatót az NT1+2ab+V24 berendezésből ill. hibaelhárításról.
Sajnos az érdeklődés elég gyér volt.
Örömünkre a MATÁVNet és az Elender azonnal pozitívan állt a dologhoz.
Az alábbi szolgáltatóktól még a mai napig (kb. 1 hónap alatt) nem kaptunk email-en tett javaslatunkra semmilyen visszajelzést: Datanet, Interware, Euroweb.
Sok szolgáltató lehet, akiket kihagytunk, várjuk a jelentkezésüket. Illetve dec. 1. óta a lényeg fent van a honlapunkon is. Bár nem hiszem, hogy az ISP központosítva kötelezné a supportos munkatársait az oldal áttanulmányozására.

4. Lebontás. Van még tippem, de szerintem ez a téma egy másik fórumba tartozik.
Ez a "nuke" lenne.
A nálam installált Norton Internet Security napközben sose, de otthon átlag óránként 2-3 betörési kísérletet regisztrál. Jóakaratú hacker könnyen bonthat kapcsolatot, vagy fagyaszthat le PC-t.

5. Az NT1+2ab+V24 az adatforgalom szempontjából egy passzív eszköz. Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy esetleg ő bontana, mert "elfáradt"? :-)

6. A firmware nem lehet ilyen szempontból ludas, mert az adatátvitelt a PPP-protokoll intézi.
Vagy megy, vagy nem.

7. A Kézikönyv nyelvezete. No igen, szerény személyem fordította. Előre szólok, hogy az elején néha magyarul sem tudtam, miről van szó...

8. Support.
Sajnos igazad van. Cégünk nem is lenne köteles supportot adni, hiszen nem sokan hivogatják pl. Japánt, ha vesznek egy S**y videót, és az nem úgy megy, ahogy szeretnék, vagy kérdésük van.
A support az előfizetőknek a szolgáltatást értékesítő feladata. Ennek minőségét, vagy a supportosok kompetenciáját a szolgáltatón kell számon kérni.
Jobb helyeken egy PC-hw pontozásánál a support is beleszámít (pl.: PC-WELT).

Szóval vonalbontás ügyben én sem ismerem a varázsigét.
Ha én viszont komolyan kutatnám a hibát, akkor úgy próbálkoznék (mint a PC-knél), hogy a rendszer alkotóelemeit egyenként cserélném a PC-tól az ISP-ig...

Üdv:

Kiss Olivér
www.elcon-system.hu

Előzmény: NaNe (974)