aszora
2000.12.06
|
|
0 0
682
|
Kedves fordfairlane,
Elegendő dő és kompetencia hiányában csak egy-két általad felvetett kérdés:
Minimálbér: szerintem már régóta esedékes volt az emelése, bár én valamivel kisebb mértékű emelést tartanék szerencsésnek. Nekem is van vállalkozásom, és a környezetemben úgy látom, hogy a legtöbb vállalkozás azért elbír magasabb béreket, maximum nem veszi a tulaj a legújabb sportmercit. A jövedelemkülönbségek indokolatlanul nagyok, ennek egyik oka pedig a szegénységből adódó érdekérvényesítési képtelenség, nem pedig a termelékenység hiánya.
A minimálbér-emelés arra is jó, hogy az adót nem fizető külföldi tulajdonú nagyvállalkozások nagyobb mértékben hozzájáruljanak a közös kasszához, mivel a beígért adókedvezményeket nem lehet megvonni.
Azt pedig megértem, hogy a szocik utálják a fideszt, hiszen megszüntették a pénzelszivárgást a Postabanknál-CW-banknál és a tb-önkormányzatnál (ami- helyesen - meg is szűnt), a több mint 8 éve be nem tartott törvény alapján elvették az illegálisan használt pártingatlanokat stb. ezek mind nagyon érzékeny veszteséket az elvtársaknak.
A Horn-Orbán vitára meg tán emlékszel, érdekes volt hallani, hogy a választási ígéretekkel ellentétes tandíj (ami 2 milliárd Ft volt az államnak) mellett kb. ugyanennyit költött Horn rádiótelefon-lehallgató berendezésekre.
|
Előzmény: fordfairlane (681)
|
|