Törölt nick Creative Commons License 2000.12.04 0 0 1509
Szervusztok !

Alex !
Üdv a fogaskerekek között !
Amint körülírtad kórismédet, arra kellett rájönnöm, hogy én is hasonló sorsot éltem át. Hirtelen jött a váltás, de azóta örömet okoz, ha az emberekkel a csuklójuk felől kezdem az ismerkedést.
Egyébként az FC szerintem is meglehetősen igényes és a viszonylag kedvező ára (kb. Longines) ellenére is ritka db. Tán 30.000/év a gyártott mennyiség. És a heart beat büszkén vállalja a mechanikus voltát. Íme :

SLR !
Előző írásodat kevéssé értettem, de maradjunk is az azt megelőzőnél.
Tehát az IfjúJános (Junghans) órák többségének a megjelenése bizony nem nyerte el tetszésemet. (Mellesleg ez nem egyedüli, merthogy a soraidban feldobott jelenkori átlag Breitling-eket is valóban elrondítja a lünettája.) Ugyanakkor az is igaz, hogy szeretem tudni azt, hogy az órám az időmérésével a gondoskodásomat hálája meg. Azaz az előző kézifelhúzós órámat rituális szertartással minden nap ugyanakkor húztam fel, míg a mostani automata a járásával mond köszönetet a napi csuklómozdulataimnak. Ez CSODÁS !!!.
És persze a márkával kapcsolatban (mint írtam is) "A" kézifelhúzós darab alapozta meg érzéseimet.
Persze azt természetesen elismerem, hogy a Mega Solar pontossága mindenféle certifikát nélkül is egetverő és utolérhetetlen. Tán még a volt DDR Ruhla féle Eurochron tudja ezt solar nélkül és nem kerámiában, de az is ugyebár mára egy egyszerűbb JH lett. Tehát ezen a téren verhetetlenek.

Mindenkitől bocs, ha csak svájciakról akart olvasni ! (Habár a JH kézifelhúzósa is ETA ...)

Üdv:
NPZ