soltika Creative Commons License 1999.02.07 0 0 41
Általában az ember vagy tud valami olyat amivel kiemelkedik, vagy nem.A kettő között a starthelyzetnek,a szerencsének és a mostanság/főleg/ túlzottan előtérbe helyezett feudális kapcsolatrendszernek nagyon nagy szerepe van.
A valódi esélyegyenylőségteremtő állam?
szerepe talán a fenti tényezők korlátozásában lehet, és nem abban hogy kinevezzen,kitenyésszen magának eliteket/ebben beleértve tudomány, művészet, sport stb../,azokat azután meg életük végéig az adófizetők pénzéből jóleltatrva.
/A Milosevics demokratikus elvtárskirály mostanság próbálkozott meg politikai szinten ilyesforma életfogytig való kiváltságok bevezetésével, neki nem sikerált ellenben a Deutsch elvtárskiskirálynak csont nélkül sikerült az első sportörvényét elfogadtatnia/
MGperY : egy piacgazdaságban /nem Magyarországról beszélek/ az un. eliteket többek között a sok kis bolti eladó adóbefizetéséből tartják el, mivel tisztességes országokban az államnak nincs egy kanyi vasa sem.
Tisztességes országokban ahol az állam befolyása nem adófizetó alattvalók megteremtésében merül ki, létezik piac,léteznek értelmes gondolkodó, vagy akár buta emberek és létezik társadalmi szolidaritás is.Tisztességes államban a piac dönti el azt is hogy kinek mekkora a fizetése és nem egy korrupt,bürokratikus és maffiával összefonódott állam,
mivel tisztességes országokban általában az államtól/vagy legalábbis direkt állami beavatkozástól/független vállalkozások vannak és az államot törvények kötelezik az adófizetők pénzének nem elherdálására.
Az önmagáért való /akár gondoskodó/ állam amely az állampolgárait vezérelni akár nevelni akarja a xx.század végén ,
az szerintem életképtelen.
No akkor Finci kutyától egy képennyalás/én ugyanis éppen influenzás vagyok/
Forraltborvedelős aszpirinzabálós üdv:
soltika/mostanság részeg/ + Finci kutya aki szereti a mézet