Carpy Creative Commons License 2000.12.03 0 0 389
Macibb, uhi, es tobbiek!
Miert nem szoltok, hogy van ez a topic? Buszmenetrendkeszitok elonyben :)))

Joker Karakter kerdese ha jol lattam meg nem valaszoltatott meg:
Nekeresd Zalaegerszeg kulvarosa, a 74-es foutnal, eszakon.

Van egy olyan telepulesnev, ami egy varost is es egy kozseget is jelol. A csucs az benne, hogy egyszer teszteltem egy abba a varosba valo haverral egy terkep-programot, es teljesen megbotrankozott azon, hogy a program csak a falu nevet irta ki, a varosaet nem. azota ezzel cukkolom :) Segitsegkeppen a kozseg, vagy kozsegresz Bacs-kiskunban, a varos Gyor-Moson-Sopronban van.

Atolvastam a topicot. Hogy hagyhattatok ki Cece-t? (vagy csak nem vettem eszre? :)

Szo volt Csiklodbordocerol: ilyen nincs, csak cs nelkul: Iklodbordoce: Lenti es Csomoder kozott, 23-as vonal.

Ha mar itttartunk, akkor erdekes nevu vasutallomasok es megallohelyek is johetnenek. Eleg sok errefele a vasutas. Eloszoris BahnScorper kihagyta a 324-bol a legpoenabb megallohelyet a Nyiradony-Nagykallo vonalrol, Okroitofulpos. (igaz, hogy mar soxor emlitettetek mas vonatkozasban)

Tovabbi kedvenceim:
-Hejobaba-Hejopapi (Igrici is mellete van)
-Zalaber-Batyk (ezt egyszer egy kissrac a vonaton batiknak olvasta :)
-Inarcs-Kakucs
-Ohat-Pusztakocs (emlitettetek ugyan)
-Macs (csunya rossz Macs! :)
-stb.

Tovabbi eddig nem emlitett poenos nevek:
Szarvaskend
Center
Kazincbarcika
Rudabanyacska
Andornaktalya
stb.
Persze van egy csomo, ami elso hallasra furcsa volt, de megszoktuk. Pl. Szob, Szarvas, Hatvan is poen. Erdemes lenne a poenok okat, azaz e nevek eredetet is kideriteni, ha mar ilyen sok szakerto osszejott itt :))
Nem tudom igaz-e, hogy pl Hatvan azert Hatvan, mert 60 km Pesttol.

Vegul egy utbaigazitas, azt hiszem ebben a formaban meg nem irtatok:
-Tessek mondani, hogyan kell menni Sariba?
-Bugyin keresztul!