Na ja ez egy jó kérdés.
Mint azt már korábban írtam, nekem a viszonylag egyszerű vonalak tetszenek.
Emlékeim szerint én mindig ilyen egyszerű Patek órákat láttam a hirdetésekben. Mint pölö a 3992-es Patek. Ebből aztán én arra a helytelen következtetésre jutottam, hogy a Patek összes modellje megfelel az ízlésemnek. Most azt kell mondjam, hogy képernyőn nézve nagyon kis százalék azon Patek modellek száma, amelyeket viselnék.
Aztán elgondolkodtam azon, hogy egy gyártó bizonyára nem engedheti meg magának, hogy egyfajta ízlésvilágot elégítsen ki. Mondjuk az enyémet.
Mindazonáltal szépek a Patek órák. Azt a modellt nem találtam meg, amelyik emlékeimben megmaradt. A 3992-es közelíti, mint azt fentebb írtam.
Ha abból a szempontból osztályoznám a márkákat, hogy egy adott márkán belül a nekem tetsző modellek aránya mekkora, akkor azt hiszem, hogy most a Longines vezetne. Van egy konkrét Longines krono, ami most nekem a legjobban feküdne, de hát most vettem egy Tissot-ot és nem akarnám egy százassal terhelni a bankszámlámat.
Fokozatosan nézegetem itt a korábbi hozzászólásokat, elsősorban a fotókat persze, és azt hiszem van jó néhány nagyon szép darab, pl Omegák, Zenithek. Longines még kerülhet hátrébb is a rangsorban.
Nyilván nyernem kellene a lottón, hogy óragyűjtő lehessek.