Ne süllyedjünk el könyörgöm! Végre találkozom hasonszőrű fifty-fiftykkel, erre lesüllyed a topic!!!! :-)
Én nagyon sokáig mélyen elleneztem a vegyes-házasságot, annak ellenére, hogy szüleim idén 28 éves házasok lesznek. Úgy gondoltam, hogy egoizmus a gyerek szempontjából. Merthogy én elég sokáig meglehetősen nyomorultul éreztem magam, nem tudtam hova tartozom, melyik nemzetet tartsam magaménak. Mostmár látom az előnyét, nem csak a hátrányát.
Egy problémára még hadd hívjam fel azok figyelmét akik elmennek. Ez pedig a szülők! Merengjetek el azon, hogy meg fognak öregedni és betegedni, és ez rengeteg problémát vet fel. Anyám anyját tavaly hoztuk hozzánk, és nem semmi bürokrácián kellett átküzdeniük magukat mindkét országban.
A kétnyelvűségről. Nem hiszek abban, hogy mindkét nyelvet azonos szinten lehet beszélni. Kétségkívül igaz, hogy a kiejtés, nyelvi sajátosságok könnyebben mennek, de ha SOHA nem látogat a gyerek el a másik hazájába, és nem tölt el valamennyi időt ott, akkor bizony izélhetitek a Kommunizmus csúcsairól a nyelvtudását, ahogy én is az oroszomat...:-)))))