rezgaras Creative Commons License 2000.11.29 0 0 1845
etwg írta:

> én sem a fajlagos ellenállásra gondoltam, hanem pont a
> csatlakozokra...

Persze. Bár azt hiszem, komoly modellezô úgyis összeforrasztja a csatlakozásokat a terepasztalán. Nekem nincs terepasztalom, vsz. nem is lesz, én csak az egyik oldalon forrasztom fel a csatikat. A végüket meg rendszeresen megdolgozom a pici laposfogóval, mert a fiam nem nagyon kíméli ôket. :-(

Egyébként van egy csomó vas (acél, de nem korr) sínem. Volt Németországban egy kereskedô, Neussner úr - már régebben feladta, nem tudom, él-e még. Ô árusított meglepôen olcsó dolgokat, többek között az amerikai gyűjteményecském alapjait is nála vetettem meg. Ô árult olasz, Model Reli feliratú síneket acélból, sárgarézbôl és újezüstbôl. A sárgaréz kb. 20%-kal volt drágább, mint az acél, az újezüst meg több, mint a duplájába került. Ezzel együtt 20-30%-kal volt olcsóbb, mint a (régi) Roco sín. Nos, ebbôl a vassínbôl van nekem egy pár. Nincs vele bajom, jól tapad, nem koszolódik úgy, mint a sárgaréz. Ugyanakkor valószínüleg nem szabad nedves helyiségben hagyni.

LGB-hez árulnak korracél síneket is. Jó drágán.

A Model Reli sínek mind amerikai geometriával készültek, és váltókat nem árultak hozzá.

Előzmény: etwg (1837)