vikilány Creative Commons License 2000.11.27 0 0 136

A fiance vízummal nem az baj, hogy sokára kapja meg az ember, hanem az, hogy csak meghatározott ideig érvényes, azt hiszem 3 hónapig. Szóval úgy kell időzíteni a kérvény beadását, hogy amikorra tervezitek az esküvőt, akkor pont érvényes legyen. Ehhez persze még külön meg kell kérni az esküvőre az engedélyt, de azt 1-2 nap alatt kiadják. A vízum kiadásához először egy kérvényt kell beadni kinn a vőlegénynek a bevándorlási hivatalhoz mindenféle bizonyítékokkal, hogy ez nemcsak egy 'fake' házasság lesz. Aztán ha a bevándorlási hivatal jóváhagy mindent, akkor ők értesítik a budapesti követséget, és majd a követség postán kiküldi a papírokat, és ekkor elkezdődhet a vízum intézése. Ha valakit pontosabban érdekel, akkor a 'Dolgoztál már az USA-ban?' című topicban Dr Pepper 25. hozzászólásában van egy link, (én sajnos béna vagyok és nem tudom ide is beszúrni) ahol pontos információt találhattok.

Hétvégén kóvályogtam egy kicsit karácsonyi ajándék ügyben és anyós-, apósjelölteknek egész jó dolgokat találtam a libri könyvesboltban. Az egyik egy naptár, ami 12 metszetet tartalmaz Budapestről, ha valamelyik nagyon tetszik, akkor be is lehet keretezni. Az ára is elfogadható ezervalahányszáz forint. A másik egy könyv az a címe, hogy: 'Illustrated History of Hungarians', ez egy kicsit drágább kb 3000 körül, de tényleg szép képekkel és rajzokkal van illusztrálva.

Előzmény: Bell (134)