zako Creative Commons License 2000.11.24 0 0 277
Hello Truth,

OFF ON
(Azért válaszolok itt és nem e-mailben, mert talán másnak is hasznos lesz az info. Egyébként inkább a zako1@mailbox.hu címet javaslom, azt használom azóta)
OFF OFF

az Igazságot megvallva (he he) nem vetettem alá alaposabb tesztelésnek, de semmilyen negatív tapasztalatom nem volt vele kapcsolatban.

Az EE egyszerűen az East Europe rövidítése, nálunk és Kelet-Európában csak ezt a verziót forgalmazzák, ez magyarul, csehül, németül és lengyelül tud. Funkcionalitásban nincs különbség a kettő közt.

A tulajdonságok, amelyek számomra nagyon kellemesek, a következők:

1. Áttekinthető OSD-menü + előlapi LCD-panel: minden beállítás grafikus képernyőn végezhető el, de akkor sincs gáz, ha a család éppen a kedvenc műsorát nézi, mert a ShowView-kódokat pl. be lehet írni a LCD panel segítségével is.

2. ShowView: mostanában rászoktam, igaz, kell hozzá egy jó műsorújság, amely közli ezeket a kódokat, és eddig még nem találkoztam rossz kóddal. Nem árt pár percet utánállítani, mert általában csúsznak a műsorok a reklámok miatt.

3. Brutálisan pontos és gyors szalagcsévélés: a Pana videók híresek erről, de azért némileg meglepődtem, amikor először kipróbáltam... :-) Fokozatosan gyorsul illetve a kívánt pont elérése előtt lelassít... Nagyon profi.

4. Teletextről beállítja a pontos időt: egyszerűen imádom!

5. SP/LP: 10 órát rögzíteni egy 5 órás kazettára látható minőségromlás nélkül, csak állóképnél duplázódnak meg a zavarcsíkok.

6. Egyéb apró figyelmességek: ki lehet kapcsolni az LCD-kijelzést (ha alvás közben zavarna), NTSC-lejátszás, Programme List (az időzítve felvett műsorok listájának megjelenítése és gyors odacsévélés), adók nevének megjelenítése Teletext alapján, Q-Link, 2 AV-csatlakozó, Power Save, stb.

Két színben kapható, nekem jobban tetszett a fekete, de az ezüst is jól néz ki.

A távirányítója kissé nagy (nehezen lehet egy kézzel kezelni) és túl sok gomb van rajta. Apropó, a VPS nálunk nem működik, de ez valószínűleg a kábelszolgáltató hibája. Műholdról nem tud VPS-t.

**** Werner Zsolt ****
Utánanéztem a műholdon keresztüli VPS-nek: csak néhány gyártó (pl. Nokia) készüléke tudja, a többi nem.

Végül néhány technikai adat:

videó jel-zaj viszony: >43 dB
hang dinamikasáv: >90 dB (Hi-Fi)
hangfrek. átviteli sáv: 20 Hz - 20 kHz
nyávogás: 0,005% Wrms/hi-fi
tömeg: 3,9 kg

4 videofej, 2 hi-fi audiofej, 2 forgófejes helikális letapogatás

szalagsebesség: 23,39 mm/s (SP) és 11,7 mm/s (LP)

Remélem tudtam valamit segíteni.

Előzmény: Truth (276)