Ralph Lauren Creative Commons License 2000.11.23 0 0 185
Nem értem, hogy miért haldoklik az öszes színházi topic az Index fórumban....

Amúgy vasárnap láttam a Karamazovot a Vígben. Mit mondjak, nagyon gyenge volt. Aki nem ismeri a könyvet annak érthetelen (nem csak a gondolati háttér, hanem maga a sztori is). Aki pedig jól ismeri (nekem a No.1 könyvem), annak felületes, erőltetett darabnak tűnhetett. Számos lényeges részt kimaradt (sőt volt olyan rész a darabban, ami a könyben egyészen más, ami nagyon bosszantó, főleg, ha alapvetően változtatja meg a szerző szándékát), a gondolati tartalom nem volt kidomborítva, stb.

Alföldi Ivan-ja egy vicc volt (amúgy elismerem, hogy nem rossz színész). Talán egyedül Kaszás Dmitrij-e volt jónak mondható.
De nem is elsősorban a színészekkel volt gond, maga koncepció volt nagyon gyenge. SZVSZ nem lehet a Karamazov-ból színházi darabot csinálni (csak a Nagy Inkvizítor egy külön est lehetne, ami pedig a könyv egyik központi része, és természetesen a mostaniból egy az egyben kimaradt).

A bűn és bűnhődés nem volt olyan rossz. Egy jó Ördögök-et (a Camus féle feldolgozás nagyon korrekt) szívesen látnék valamely hazai színpadokon. Ha más nem, Jeles-ék csak megcsinálják :-)