Törölt nick Creative Commons License 2000.11.22 0 0 1761
Hello!

Vaci utcai Ikarus arak: csuklos 8000 (1-173 BKV dragabb kicsit), szolo 2000Ft.

Voltam az Erkel utcaban, nagyon rendes volt az elado; minden hulye kerdesemre valaszolt, amelyik eszkoz keznel volt, be is mutatta. Vettem 2000/2001-es katalogust (1600Ft).
Szoval, mint kiderult, a Roco Line sinkeszlet 2,1mm magas sinkoronaju, nem jo az 1991 elotti modellekhez. Vegul is, minden, ami jo, az ebben a keszletben van: rengeteg fele valto, keresztezodesek, betonaljas sin, agyazat eloregyartva; stb.
A regi fajta 2.5mm magas sinek Hobby Line neven futnak. Ehhez nincsen agyazat, beton-talp. Van hozza osszekotosin, ha felmerul az igeny, hogy regi PIKO U-profilu (vagy Fuggerth) lemezsinhez kapcsoljuk. Az elado azt tanacsolta, hogy amit csak lehet, flex-sinekbol epitsek meg, mindenki igy epit mostanaban es a leglehetetlenebb variaciok is letrehozhatok vele. 2 fele flex sin van 2.5mm-es magassagban:
(42200) teljesen hajlithato sin, 970mm hosszu, Rmax=358mm;
(42201) fel-flexibilis sin, 914,4mm hosszu, (ezt ajanljak hosszu egyenesekhez, mert merevebb)
A flex-sineket lehet forrasztani, viszont akkor ajanlott mindenfele sindarabolo eszkozok beszerzese. Ahogy a katalogusbol kideritettem, a valtokat valtomu nelkul adjak, azt kulon kell megvenni. Van a sinrendszerhez kocsiszetkapcsolo is, ami szerintem az egyik legfontosabb az elethu kozlekedeshez.
Meg ket dolog, ami nem vilagos. Az elso a jelzok es a szakaszolas. Ha jol lattam, vannak relek ehhez, de nincs kapcsolosin. Helyette lattam reed-reles kapcsolot, amit a talpfak koze lehet rejteni. Ez alkalmas a jelzok (releik) kapcsolasara? (cikkszama 42605 es 42256)
A masodik a kapcsolomu, a 2.1mm-eshez van asztallap alatti kapcsolomu, az jo a 2.5-oshoz is? Ennek a cikkszama 10030, azt irja univerzalis kapcsolomu kapcsolorelevel - ez mit jelent? Vezerli a jelzoket is, szakaszolni lehet vele? Van benne visszajelzes?

Egyenlore ennyi, bocs a hosszusagert :-)

udv!