ejha, végigolvastam a topicot egyhuzatra. Szerintem jobb lenne a kemény felvételis rendszer ehhelyett a közben kivágós helyett; nem jól látják azok, akik féltik a szegény gyerekeket a prompt megmérettetéstől. Az élet ugyanis tele van olyan megmérettetéssel, amikor senkit nem érdekel, hogy tegnap mire voltál képes, és hogy holnap mire leszel. Szar, de ez van. Én közgázos vizenátdumáló vagyok, de ideát sokat segít az, hogy 4 év töri anyagát kell megtanulni, és arról számot adni 3 órában. A felvételi legalább rákényszeríti az embert arra, hogy megszokja azt, hogy tanulnia kell, be kell osztania az idejét, neadjisten le kell mondania bizonyos dolgokról. Egész konkrétan van egy gimis osztálytársam, aki BME-re jelentkezett (műmenedzser), de csak azért, mert oda nem kellett felvételire tanulni. Beduplázta magát, és közbe rajtunk hülye (leendő) közgázosokon röhögött, hogy faszér' tanuljuk mi a magyar királyok uralkodási évszámait, amikor az soha sehova nem fog kelleni, meg járunk szombat reggelente előkészítőre. Már első évbe bukdácsolt mint állat, a másodikat már meg se fogja csinálni valószínűleg. Ellenben jelentkezik ELTE-BTK filozófiára. No Comment.
Egy másik osztálytársam, akit az Isten is infóra teremtett, jól leszívódott a humán jegyeken, uhogy kénytelen volt felvételi pontszámot duplázni. Előtte tanult, gyakorolt, fosott. Neki mennek a dolgok, bár szerény gyerek, és nem mondja, de azért látszik, hogy penge (ott is).
A poén az, hogy az uralkodási évszámok télleg nem kellenek sehova, de a megtanulásukkal eltöltött idő töbszörösen meghálálja magát. Az agy túráztatása igenis szükséges dolog, legyen szó versekről, évszámokról vagy képletekről (nem feltétlenül ebben a sorrendben)
OFF: A topicban láttam egy-két közgázfikázó elszólást (hozzászólásszámra vetítve meglepően keveset :)). Ezekre csak annyit jegyeznék meg, hogy sok BME-s nem tudja felfogni, hogy a közgázhoz nem kell akkora matek background, és állandóan azzal fikázza a közgázt, hogy itt milyen gyér a matek. Ez olyan mintha egy SOTE-s a műszakisok anatómia tanulmányait szólná le (ami nincs is). Másrészt a spec képzésen elég fosatósan nyomják a matekot, (meg a közgázt is). Ja és még azt is illik megjegyezni, hogy a közgáz, nem csak az, amit a BME-n 2 félévben közismereti tárgyként oktatnak. Bár ahogy hallom ott az egész tanszék nem veszi komolyan magát. Kb olyan lehet, mint nálunk az informatikát 1 félévben oktató tanszék. (Vicc)