Kedves klia!
Igen, magam is valahogy így érzem. Talán én sosem éltem meg a chat-et negatív élményként, konkrét nickekkel való ilyen-olyan nézeteltérést leszámítva. Nálam is működik ez az általad kiválóan leírt szelekció, meg többé-kevésbé magától is kialakult az a kör, amiben mozgok, értve ezalatt a nickeket, akikkel relatíve rendszeresebben vagyok kapcsolatban, meg az általam viszonylag gyakran látogatott topikokat. Ezen felül azért megesik, hogy egy-egy érdekesebb topikcím láttán belenézek az adott topikba, aztán persze vagy tetszik, vagy nem.
Bár elég erősen működik nálam a chat-függés, vagy netfüggés, azért ez mindezidáig nem ment az IRL életem rovására.
Írod:
"Nos én itt találtam meg az empátia, a másokkal való tőrödés, továbbá bármely engem érdeklő, foglalkoztató téma boncolgatásának, együttes megtárgyalásának lehetőségét. Amit aztán szerencsésebb esetben a virtuálisból a valós életbe is át tudtam vinni. "
Igen, valahogy így érzem én is, ámbár én könnyedebb, poénosabb, komolytalanabb témákban, hülyéskedésben is részt veszek, de mert ezek is speciálisak a chat jellegéből adódóan, ezeket is kedvelem. A második mondatot illetően azt hiszem, hogy én még viszonylag kevéssé vittem át bármit is innen a valós életembe, eltekintve természetesen a számomra szintén felettébb kedvelt különböző taliktól.
Az üvegház-hasonlatod nagyon tetszik, bár eddig még asszem nem túl sokat nyertem ilyen értelemben a chat-ból, de azért szerintem alapvetően igazad van.
Maradok tisztelettel, és továbbra is (mint látszik) szívesen szólok hozzá:
Kilroy