Magány ellen chat?Felkaptam a fejem a topic cimére, talán mert magamra ismertem.Régen -másfél évvel ezelött- kerültem elöször kapcsolatba az internettel és felfedeztem a chatet.Teljesen megszállott lettem.Akkor nem tudtam de igy utólag már látom, hogy magányos voltam.Emlékszem egy nap valahogy bekeveredtem egy új chatre, ahol nem voltak sokan, talán 30-40-en.És néztem a közös szobát és láttam hogy ismerik egymást az emberek, bevallom irigykedtem, nekem nem köszönt senki, mikor jöttem se mikor mentem.Azért maradtam és elkezdtem beszélgetni, söt visszajöttem másnap meg harmadnap is, és sikerült ugyanazokkal az emberekkel találkoznom akikkel beszéltem korábban.Eltelt egy-két hét és már nekem is kezdtek köszöngetni, nagyon jó érzés volt.Persze ez abból is adódott hogy az a chat akkor nem volt ismert mindenki ismert mindenkit.Személyes találkozók mozi programok és bulik is jellemezték a valós találkozásainkat.Persze találtak itt is egymásra párok.Jelenlegi netes barátaimat itt ismertem meg és azóta is megvannak.Sajnos nem a chaten de tartjuk a kapcsolatot.A chat túlnôtte magát (szerintem) magyarország vezetô chatje lett esténként több mint 1000 ember gyülik össze nem lehet társaságba verôdni.Viszont az a 40-50 ember akik akkor ott eggyütt voltak, szerintem most is szivesen vállalnák egymást.Van hogy összeakadunk néha egy másik chaten icq-n vagy valamilyen fórumon és beszélgetünk egyet, megtudjuk kivel mi történt és úgy vagyunk mint a régi barátok(pedig lehet hogy egy éve nem is láttuk egymást).
Hogy ezt a kis példámat miért is irtam ide?Mert úgy érzem ez egy jó példa a magányosság esetére.Ha kitartó vagy(és mint elöttem már irták) csak adod magadat és nem akarsz más lenni, akkor egy olyan körbe kerülhetsz ahol jól érzed magad.Talán egyedüli hátulütôje a dolognak hogy alig várod az estét(vagy a munkaidôt, aki napközben beszélgetne), hogy találkozhass a barátokkal, hogy megtudd mi történt vele, milyen volt a tegnapi találkája vagy csak mit csinált mióta nem beszéltetek.És tudod hogy ö is meg fog hallgatni.
A net korlátlan lehetöséggel ruház fel, ne félj kihasználni.....
Bocs ha általánosságban irtam, de nem szándékoztam senki hozzászólásához reagálni ezzel.
WaseK