Engem szikével is, lézerrel is műtöttek. Amikor felszabdaltattam magam, még nemigen lehetett hallani a lézerről, A 7,5 dioptriát pedig egy lépésben nem lehetett levenni.
Egy kicsit jobban visszaolvasom a topicot és jelentkezem.
Addig is a megériről az a véleményem, ha belátjuk, hogy egy alternatíváról van szó (szemüveg, kontaktlencse)és nem arról, hogy csodát tudnak tenni, sokat könnyíthet életünkön.
A szemüveggel szemben a mozgásszabadságot, perifériás látást kapsz. A kontaktlencsével szemben, hogy ez már állandó, elmarad a kontaktlencsével járó rengeteg macera, de főleg, hogy nem érzékeny annyira a poros szennyző levegőre, nem esik ki >> vizisportok!
Nálam egyértelmű és egyenlőre megoldatlan probléma az éjszakai vezetés. Az katasztrófális kamikaze szakaszokkal tarkított, a reflexiók miatt.
Azért-ez utóbbira akkor sem hívták fel a figyelmemet, amikor rákérdeztem, milyen hatással lehet a vezetésre a műtét. (Ezt az orosz módszerre értem, a halmozás miatt a lézert nem tudom önmagában értelmezni.)
Toleranciával kezelve a kapott eredményt összességében nem bántam meg, most is vállalnám. De ha van választás feltétlen a lézert.
Üdv: Burdi