drotmalac
2000.11.17
|
|
0 0
157
|
RAVENNEK IGAZA VAN.AMI NEM A FILOZOFIAHOZ TARTOZIK AZT LEGYETEK SZIVESEK A KULTURABAN TALALHOATO MANSON TOPICBAN LEINTEZNI.
Raven!
Megint nem ugyanarra gondoltam mint te.Nagy emberek igenis vannak,ez biztos.A "hos" szo zavart meg egy klicsit ugyanis ki nem allhatom ezt a kifejezest es mindazt amit az emberek ehhez tarsitanak.Mansont azert tartom nagy embernek mert kilatastalanul kuzd valamiert,amolyan szelmalomharcos tipus.Ezt o maga is belatja hisz az uj albumon errol is szo van.Abban a bizonyos interjuban amit neked is ajanlottam, kifejti hogy a rocksztar (a trilogia foszereploje) lazadni probal,de amikor azt hiszi hogy sikerult neki "megvaltoztatni a vilagot", akkor rajon hogy tulajdonkeppen a lazadasa csak egy termek lett csupan.
Azt meg szeretnem megtudni tolde hogy szerinted mitol lesz egy ember "hos".Attol lesz nagy emebr hogy valami ertekeset vagy egyedulallot alkotott?
Mas tema:
Erdelyi szarmazasu vagyok ezert elegge tisztaban vagyok a roman irodalommal.Egy bizonyos Mihai Eminescu, a romanok legnagyobb koltoje irt egy verset a mult szazad vegen,a cime: Luceafarul.
Ez a vers meglepoen hasonlit a Manson trilogiara.
Vegyuk csak a cimet: Luceafarul > romanul esthajnalcsillag > gorogul Lucifer ha jol tudom.
Vagyis startbol tartalmaz ket mansoni elemet: a STAR es az ANTICHRIST.
A vers tartalma is nagyon ismeros,szisztematikusan megismetlodnek benne a mansoni elemek.Ha nem tudnak bizonyosan meg azt is elhinnem hogy Manson olvasott Eminescut bar ez SZVSZ ki van zarva.Ha erdekel a tema akkor alaposabban osszehasonlitom a Luceafarult es a MM trilogiat.
|
Előzmény: Ravenblack (156)
|
|