Feraa
2000.11.15
|
|
0 0
1318
|
Sziasztok!
Trabim további fejlesztéseimhez szeretném kérni tapasztalataitokat, ötleteiteket.
Először egy egyszerübb: a hátsó oszlopokon levő szellőzőrácsok tartó csavarjai anyával rögzitettek, vagy a fémben van menet? - mert ha nincs, akkor több időt tervezek a cserére, (szeretnék feketéket feltenni, mert elég idétlenül néz ki a Trabim szinéhez a "klasszikus" szinű, szinte külön életet él).
A következő: szeretnék tolató lámpákat kreálni a verdára, amihez a következő remek ötlet rohant meg: kicserélem a hátsó indexbúrákat is és az index-izzók mellé valahogy beteszek egy-egy fehér izzót, igy nem romlik a hátsó összkép; legalábbis nem tetszik a lökháritóra, vagy a falra szerelt tolatólámpa... Esetleg ezt a remek megoldást már kitalálta előttem valaki, és valaki tud róla? Vagy van vmilyen ötletetek a megvalósitáshoz, mert ahogy elnéztem, nem lesz olyan könnyű, mint ahogy először gondoltam...
A harmadik lenne a legnagyobb lélegzetvétekű: hosszasan mérlegeltem a Trabi fűtésének fogozását és azt sikerült kihoznom, hogy először is a meglévő lehetőségek jobb kihasználását kellene megoldani. Mindezt az eredeti csökevényes hőszigetelés javításával kellene kezdeni. Első lépésként arra gondoltam, hogy a plafont kellene szigetelni. A rögzitésre volna egy ötletem, bár közel sem bizti, hogy ez lenne a legjobb, egy fontos szempont lenne, hogy mobil lenne az egész, tehát ha kell kábel futhatna itt ott, és nem lenne probléma egy gyors leszerelés. Szóval legfelső rétegként jönne a szigetelőanyag (konkrét ötletem még nincs, hogy mi lenne a legpraktikusabb), a következő lenne egy tartó szerkezet (konkrétan: vmilyen rugalmasabb acéllapokból hegesztetnék egy rácstartószerkezetet. A rugalmassága azért lenne fontos, hogy az eredeti formához valamelyest alkalmazkodni tudjon a szigetelés, mind esztétikai, mind kényelmi szempontok miatt). A harmadik réteget vmilyen esztétikus posztó képviselné, aminek esetleg némi rezgéscsillapitó szerepe is lenne (pölö:hangfal-posztó), ami egyrészt feldobná némileg a belső teret, másrészt pedig javitaná némileg az utastér akusztikáját. No, itt a probléma. Nincs használható ötletem a rögzitésére. Mit gondoltok, ezt hogy lehetne megoldani? Ja, és milyen szigetelőt lenne érdemes használni?
Előre is köszi a segitséget!
|
|