itthonról (Datanet) elfogadható, cégtől (svájci
> proxyn keresztül) gyakorlatilag nem müxik, megnyugtatásul:
> ugyanez igaz pl. az extrára is)
Már írtam ezt vsancinak. Ô is valami proxyt emlegetett, de sajnos ez engem nem nyugtat meg. A tar külföldrôl gyakorlatilag elérhetetlen. Még szombat hajnalban is 10-15 perc, míg egy-egy kép lejön. Azt ajánlottam, helyezzenek el egy másolatot az egészrôl egy ingyenes web-gazdánál Amerikában. Van ilyen számtalan, sokkal jobb elérhetôséggel, mint a tar.
> Nincs kézügyességem, ezért is nem mentem sebésznek
Ez nem kifogás! Itt végülis csak a pénztárcádnak árthatsz, ha elfuserálsz valamit! El kell kezdeni kisebb változtatásokkal, "szupereléssel", és megjön a kézügyesség is.
> Nem tudom, milyen technológiák és gépsorok kellenek egy
> rézmodell gyártásához.
Akkor olvasd el a weboldalamon. Lásd az elôzô küldeményemet.
> Most már csak az a kérdés, hogy mit és mennyért tudnánk
> kihozni, hogy piacképes is legyen
Azt hiszem, ez nem megy. Rézmodelleknek csak Amerikában van számottevô piacuk. Azokat a modelleket Koreában meg Kínában gyártják olyan bérért, amibôl Amerikában még hideg vizet sem lehet kapni. Jóllehet Magyarországon az áltagos bérkülönbségek az amerikainál nagyobbak, nem tartom lehetségesnek, hogy ilyen modelleket annyiárt elôállítsanak, hogy annak számottevô piaca legyen. Egy-két hóbortos milliomos még nem piac. Szerintem rézmodellt mindenki magának gyárt, ára nincs.
Úgy vélem, etwg ötlete a kiegészítôket gyártó iparról már életképesebb. Nem vagyok azonban optimista a magyar gazdasági lehetôségeket illetôen. Azt figyeltem meg, hogy Amerikában valaki azért vállalkozik, mert meg akar élni. Európában azért, mert jól akar élni. Magyarországon meg azért, mert meg akar gazdagodni. Lehetôleg gyorsan. Ebbe a képbe a modellezés nem nagyon illik bele.
> Ha össze tudunk hozni egy műszakilag megvalósítható,
> minőségileg és árban piacképes terméksort (választéknak is
> lennie kell), akkor a dolog már csak üzleti megfontolás
> tárgyát képezi.
Fuggerthnak volt elképzelése, ami még szerintem jó is volt. Mégis a gazdaságosság határán bukdácsol. Ha jól tudom, külföldi megrendelései vannak, azokból él, nem a Csörgôbôl meg a Bhv-ból. Nem tudom, mit lehetne jobban csinálni. A piac egyszerűen túl kicsi.