CICA Creative Commons License 2000.11.14 0 0 36
nomira:

jujj, most esett le saját butaságom, mert ha magról veted, akkor rajta van a tasakon, milyen talajt szeret. Gyorsan elő is kerestem néhány régi tasakot (meglepődve tapasztaltam, hogy ánizst is ültettem; ezek szerint az nem maradt meg...ilyen a figyelmes kertész...:))))
és ezeket találtam:
levendula - szárazságtűrő, de fényigényes, talajban nem válogatós, de rosszul tűri a nedves, magas víztartalmú területeket

majoranna: víz-, meleg- és fényigényes, gyorsan melegedő, humuszos, meszes, jó vízgazdálkodású talaj kell neki (említett növényke ezek szerint spártai körülmények között fejlődött szép nagy bokorkává; biztos jöt tett neki a böjt.. :))))

ánizs: jó szerkezetű, tápanyagdús, tömör talaj kell neki (na ebben lehet valami..:((()

borsmenta:napfényes, déli fekvésű területeket kedveli, vízigénye kimagasló, öntözés nélkül nem termeszthető, tápanyagigénye nagy, főleg nitrogénellátottsága fontos - na, ez abszolute nem jött be nálunk; a köves-agyagosban, gyakorlatilag öntözés nélkül, vagy ritka öntözéssel szaporodott el hihetetlen mértékben

a többi tasi már virágoszacsek, úgyhogy azokat nem írkálom...
a lényeg, hogy ha érdekel, akkor menj be egy virágüzletbe, ottan válogasd ki, milyen növénykéid vannak palántában és írogasd le a zacskókról, mit hova kell ültetni... egyébként télleg filléres dolog a mag, és hátha tavaszra kivirulnak..;)))

Előzmény: nomira (34)