Cool
2000.11.12
|
|
0 0
86
|
Elöször is nem tudom, hogy miért GTV-zitek le fastcar képeit, hiszen legjobb tudomásom szerint az ( legalábbis a most gyártott) elsőkerék meghalytású.
Másodszor viszont nem válaszoltunk Ypszi-nek arra, hogy melyik két ütem is van benne a kétütemüben. (hacsak valaki privátban nem tette meg) Nos rossz hírem van ugyanis mind a négy ütem. Merthogy ez esetben a benzin levegő keverék elöször nem a dugattyú fölé, hanem alá a főtengelyhez áramlik be. A diugattyú mikor lefelé mozog elősűriti maga alatt, majd amikor már majdnem leért kinyit a hengerfalon egy átömlő csatornát és ezen át feláramlik a keverék. Ebben a motorban nincsnek is szelepek. Ezek után a dugattyú elindul felfelé, hogy összesűritse a keveréket. Eközben alulra is beáramlik egy másik csatornán az új töltet. Mikor felér a dugattyú akkor jön a gyújtószikra és elkezdődik a terjeszkedési ütem. Ezalatt alul meg az elősűrités. Mielött a dugattyú kinyitná az átömlő csatornát, kinyit egy kipufogó csatornát is ahol elkezd kiáramlani az elégett gáz. Késöbb ezt a friss keverék is tolja kifelé, majd minden kezdődik elölről.Így kép nélkül elég nehéz, majd megpróbálok szerezni. Remélem azért dereng. |
|