fszkalap Creative Commons License 2000.11.11 0 0 148
Nagy valószínűséggel a bébi a nő hasában nem lenne egészséges, ahogy a testvérei sem. Biztos, javasoltam volna az abortuszt.
Viszont ha igent mondanék, akkor Beethoven sem született volna meg- hát ez elgondolkodtató.
HA tudjuk, hogy "selejt" az utód, inkább ne szülessen meg,könnyebb lesz neki is, meg a környezetének is. De hát akkor vitát nyithatnánk arról , hogy mi is az a selejt.Mert Beethoven süket volt, de mégis túlszárnyalta a halló embereket.
Arra a következtetésre jutottam megint, mint korábban, nincs jogunk meghatározni azt,hogy ki éljen és ki nem. Vagy ki szülessen meg és ki nem. MI nem dönthetünk erről, mint anno a spártaiak. Viszont VALAKINEK meg kell tenni, ezek pedig a szülők. Nekik vmilyen formában joguk van ehhez, hiszen ők nemzették az utódot és az ő életüket befolyásolja közvetlenül az, hogy milyen a gyermekük.Véleményem szerint általánosságokba nem bocsájtkozhatunk, hogy kinek adasson meg az élet joga. Ez hasonló lenne mint a halálbüntetés, hogy megtehetjük-e azt,hogy más életét kioltsuk. Persze bűnös emberekről van ott szó, itt pedig egyszerűen a testi, értelmi, szociális életre való fogyatékosságról.
Szerintem döntsön erről a "magzat"családja, és azt a döntést kell tiszteletben tartanunk.