Sziasztok!
Már egy kicsit régen Fórumoltam, az utóbbi időben kissé megcsömörlöttem tőle. Szégyenkezem amiatt, hogy szegény Macskamatinak már három hónapja nem válaszoltam A Seth megszólal cimű könyvvel kapcsolatos kérdésére. Ez a 31 hozzászólás volt anno.
Most azonban elővettem a már-már elfeledett könyvet, és újra megnéztem, hogy mi is a bajom vele:
A könyvben Jane Roberts nevű médiumon keresztül nyilvánul meg a Seth nevű szellem. Seth mint már irtam az egyiptomi mitologiában a gonosz megtestesitője, aki megölte és feldarabolta Oziriszt. Egyébként Atlantisz idején is élt egy Seth nevű szellem, akinek többek között szerepe volt Atlantisz bukásában is (fekete mágiát űzött).
Ha magas rangú szellem szólna, szerintem már eleve nem ilyen kétes nevet választana. De tekintsünk el ettől és nézzük a könyv tartalmát:
Véleményem szerint magas rangú égi szellem (magas rangú alatt értsd azt, hogy arkangyal, angyal, stb., tehát tiszta szellem), szóval ilyen szellem nem kisérletezget a médiummal, nem szórakozik halottidézéssel, a médium arcának, kezének elváltoztatásával, csak úgy próbálgatásból. Márpedig Jane Robertssel ezt tette a Seth nevű szellem.
Nem csinál olyant, hogy órákra beleköltözik a médiumba és viccelődik, az asztalra csapkod az öklével, átveszi teljesen a nő személyiségét.
Nem köszön be így a médium hallgatóságának:
"Szeretettel és bosszúsággal teli jó estét!"
De ezek csak kiragadott példák, lehet még találni bőven.
De nézzük mit ír Krisztusról, akinek az emberiség felemelési, megváltási tervében óriási szerepe volt.
"Seth azt mondja: Krisztus történelmi személlyként nem úgy létezett, mint ahogy azt a mítosz őrzi. Amikor az emberiség a legmélyebb kétségbeesésben van, és óriási gondokkal kell szembenéznie, előhív valakit, aki olyan, mint Krisztus. Megkeresi, megalkotja önmagából azokat a személyiségeket, akikre szüksége van, hogy általuk erőt meríthessen. Három ember élt, akiknek élete összeolvadt a történelmi képben, és akiknek együttes története vált ismertté Krisztus életeként. MIndegyikük rendkívüli lelki képességekkel rendelkezett, ismerte feladatát, és tudatosan vállalta. E három ember jegyazon entitás része volt, és egyitdőben léptek a fizikai életbe, bár nem pontosan ugyanazon a napon. Fontos oka volt annak, hogy az entitás nem egyetlen személysben jelenmt meg. Először is, egy entitás teljes tudata túságosan sok lenne egyetlen emberi lény számára. MÁsodszor: az entitás többféle környezetet kívánt, mint amenniy egy emberi életben rendelkezéséére állt volna.
Az entitás egyrészt Keresztelő Szent Jánosként született, valmint két másik alakban is. Ezek egyike tartalmazta azt a személyiséget, akikre a Krisztusról szóló legtöbb történet hivatkozik. A másik személyiségről később fogok beszélni. Az egyazon entitás három része között állandó kapcsolat állt fenn, jóllehet nem ugynaznap születtek, és nem ugyanaznap temettélk el őket. Az emberiség saját lelki erőiből hívta életre őket, az egyéni tudat közös tárházából, amely rendelkezésre állt. " 272-273.o.
Ez a fenti idézet mutatja, hogyan próbálja Seth kisebbiteni JÉzus munkáját, megpróbálja összemosni Keresztelő Jánossal és egy meg nem nevezett harmadik személlyel az ő személyét. (vajon miért nem nevezte meg a harmadikat? )
Azt irja, hogy pusztán az emberek hivták elő Krisztust, mintha mi teremtettük volna, és nem Isten küldte volna le.
EGyelőre ennyit, ha valakit nem győzött meg, akor szivesen interpretálok még tévtanokat a könyvből.
Sziasztok:
MIci Maci